Laptopu sürekli şarjda tutmak zararlı mı?

mehmetea

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Acer Nitro 15 laptopum var sürekli şarjda kullanıyorum. Zararı var mıdır? Varsa bataryayı es geçip prizden güç alma gibi bir şey var mı?

PC daha güçlü çalışıyor prizden aldığı için batarya zayıflayabilir evet iptal edebilirsin

Acer Nitro 15 laptopum var sürekli şarjda kullanıyorum. Zararı var mıdır? Varsa bataryayı es geçip prizden güç alma gibi bir şey var mı?

Şarjda kullanmak sorun olmaz hocam. Şarjda kullanınca laptop adaptörden güç alıyor.

Zarar olmaz ama ayda 1 boşalt doldur yaparsan daha iyi olur. Zaten oyun laptoplarında hep şarjda olman lazım sorun yok merak etme o kendi alacağı kadar gücü alıyor.

Ben eskiden hiçbir zaman şarjdan çıkarmazdım . Ama benim yaptığım iyi değildi zaten şu an yapmıyorum da eğer gün boyu kullanacaksan sadece geceleri fişten çeksen yeterli.

Batarya çıkarılabilir ise çıkarın öyle kullanın hiç zararı olmaz. Fakat batarya varken full şarjda oynarsanız biraz da olsa bataryaya zarar vercektir ileri zamanda.

Acer'ın özel uygulaması var mı bilmiyorum(illaki vardır) ama benim MSI laptopumda MSI Center uygulamasinda batarya pilini %70 ile sınırlama özelliği var bu sayede %70'deyken şarjda kullanıyorum batarya sağlığına daha iyi oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…