Laptopu temizlerken kopan parça ve düşük güç kullanımı

Trakyacuss

Hectopat
Laptopu temizlerken bir parça koptu. Bu geri lehimlenir mi? GTX 1060 ve i5 6300HQ var. Resimde işaretlediğim yerdeki koptu üzerinde numaralar var ama ne işe yarar bilmiyorum. Laptop normal çalışıyor şu an bir sorun yok gibi. Bilgisi olan var mı? Lehimlettirmek gerekli mi olmasa da olur mu? Düşük GPU kullanımı sorunu çözüldü NVIDIA driver tekrar kurdum başlığı düzenlerseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• ba806c5851737960b85591c632b0d619.jpg
    285,1 KB · Görüntüleme: 75
  • 20230226_211145.jpg
    46,2 KB · Görüntüleme: 80
İşlevi ne bilgisi olan var mı şu an oyun oynamaya devam ediyorum PC de ama bir sakıncası olur mu?

Elinizdeki kondansatör hocam onu koparmayı nasıl başardınız?
Parçanın üzerinde iki tane ayak duruyor ise tekrar lehimlenir yoksa yenisi takılmalıdır ama mutlaka takılmalıdır.
Olmasa da olmaz bir parça değildi.
Ayrıca sistem çalışıyor demişsiniz ama bir donanım mutlaka hatalı çalışıyordur ya da çalışmıyordur.

Her şey olabilir oynamamanızda fayda var ne güzel çalışıyor laptopunuz daha fazla zorlamayın şansınızı, en kısa zamanda tamir ettirin.

2 tane ayağı duruyor hocam lehimleteyim ben onu bu şekilde oyun oynamak bir şeyi yakıp patlatır mı?

2 tane ayağı duruyor hocam lehimleteyim ben onu bu şekilde oyun oynamak bir şeyi yakıp patlatır mı?

O kapasitör neyi besliyor onu bilmek lazım.
Bazı sistemlerde bu parçalar yedekli olur birisi olmadığında yedek olana güç fazla biner diğeride patlayabilir kullanmaya devam ederseniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…