Laptopu ters kullanmak sorun olur mu?

kinder

Decapat
Arkadaşlar merhaba. Laptopu monitore yansıtarak kullanıyorum, bu yüzden fanların daha rahat olması için ters koysam bir sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Panel zarar görebilir laptop standı alsanız daha iyi olur.

Bir şey olacağını sanmam. Laptoplar taşınabilir olduğu için her şekli test ediliyor.

Laptop modeline göre değişir de bendekinden hesap biçiyorum ekrana fazla yük bineceğinden zarar görebilir. 1 tane kitapla eğim yaratsan bile fazlasıyla yeter.

Arkadaşlar merhaba. Laptopu monitore yansıtarak kullanıyorum, bu yüzden fanların daha rahat olması için ters koysam bir sorun olur mu?

Isınan hava yükselir bu yüzden ters koyman performansı olumlu yönde etkilemez. Hava girişlerinin açık ve hava aldığından emin ol bu yeterli.

Uzun süre fanlar alttan hava alsın diye kapaksız ayakkabı kutusunun üzerinde kullanmıştım. Altına da bildiğimiz ucuz laptop USB girişli fan koymuştum. Şu anki laptop standından daha iyi soğutma yapıyordu.

Fanlar "aşağı"da çalışacak şekilde planlanmıştır. Ters kullanman ömrünü azaltacaktır, 10mm yükselti sağlasan yeter hava sirkülasyonu için.

Bir şey olacağını sanmam. Laptoplar taşınabilir olduğu için her şekli test ediliyor.
Her şeyin testi sınırlı süreler içinde yapılıp yüzde verilir. Uzun süreli kullanım için değil. 25-30 yıl önce 1 saatlik bir fan testinin ürünler için %90 civarı 30.000 saat olduğu belirtilmişti. 2015 yılındaki başka bir testte 4 farklı marka için 20.000 saat testi* yaptılar, 30.000 saati gören fan olmadı, hepsinde ayrı bir problem oluştu - tabi fan teknolojileri değişmedi ancak motor kaliteleri ve üretimler değişti.

Ters kullanımda fan ömrü, baskı sebepli azalacaktır. Kasalarda da yatay bağlanan fanlar yer çekimine göre serbest bırakılırlar bu yüzden.

*7/24 = 834 gün civarında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı