Laptopu Wi-Fi 6 uyumlu hale getirme

caps67

Hectopat
Daha fazla  
Elimdeki laptopun Wi-Fi devresi inceledim ve tek antenli olduğunu gördüm. Intel Wi-Fi 6 AX200 modeli var almayı düşündüğüm fakat kartın 2 anten girişi var. Kararlı bir Wi-Fi 6 bağlanıtısı için hangi kartı almayalım?
Laptop marka ve modeli: HP Notebook 15-DA1001NT 5WA79EA
Varsayılan olarak laptopta bulunan Wi-Fi kartı: Realtek RTL8723DE (Aşağıya ekledim. )

He80e4a4f3ebe4e6b9572a7cccd2c2a7d3.jpg

Mevcut kartınız 2.4ghz olduğundan bilgisayara 5ghz için ikinci anten konulmamış sanıyorum.
Bu durumda yeni kartınıza mevcut kullandığınız router hangi frekansı yayıyor ise o anten girişini bağlamanız gerekir.
Eğer router 5ghz desteği var ise yeni kartin yalnızca 5ghz antenine giriş yapacaksınız ki bu mecburen böyle olacak. Laptop sadece 5ghz ile kablosuz ağa baglanacak. 2.4ghz ağları görmeyecek.

Bios whitelist kısıtlaması koymamışlar bu modele en azından araştırdığımda sonuç bulamadım. Mevcut anteni tek porta bağlayınca 2.4 ve 5 ghz ağlara bağlandığını belirtmişler burada. İkinci bir anten kablosunu yerleştirmek için tümüyle sökmek, ekran menteşesinin altına ikinci kabloyu yerleştirmek gerekiyor. Cevaplarınız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı