Laptopum şarjdayken kasıyor

Kekimi kedi 7

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bugün laptopumu açtım (şarjda kullanıyorum) PC şarjdan çıktı kablo çıkmıştı geri bağladım sonra bir anda kasmaya başladı eskiden de oluyordu ama ben onu bir yöntemle çözüyordum gene aynı yöntemi yaptım fakat bu sefer olmadı çok kez kapat aç yaptım ve sonunda bir şey fark ettim fare imlecimi şarj işaretinin üzerine getirdiğimde sadece prize takılı yazıyor şarj %94 de 2 saat bekledim tekrar açtım gene %94 deydi eskiden "prize takılı, doluyor" yazıyordu galiba bununla ilgili bir sorun var ama ne yapacağımı bilmilmıyorum kısacası PC şarjdayken çok donuyor. Sizde şarjını doldur sonra kullan diyeceksiniz ama işin kötü yanı şarj da dolmuyor, ne yapamam gerek? Not: Bataryayı 1 yıl önce değiştirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bataryaya sağ tıkla güç seçeneklerine bas oradan en performanslı modu seç böyle bir mod yoksa hemen sol taraftan ekleyebiliyorsun. Ayrıca yolladığın resimin olduğu yerde en iyi performansa al.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca sorun yalnızca bataryada olmayabilir. Bu videodaki adımlardan ilerleyebilirsiniz. Bilgisayarınızın bakımlarını yaptırın termal macun fan temizliği vs.

Bakımı yaptıralı 1 ay oldu maksimum ama dediklerinizi deneyeceğim.

Dediklerinizi yaptım fakat bir değişim olmadı dediğim gibi bilgisayarımı kullanırken bir anda oldu şarj kablosu çıktı taktım ve kasmaya başladı birkaç dakika şarjda kullanmadım geri taktım fakat şarj olmadı PC ve şu an da olmuyor.

Son düzenleme:

Şarj entegresi bozulmuş olabilir fakat büyük ihtimalle taktırdığınız batarya yan sanayi ise ömrünü doldumuştur.

Bilgisayarın elektrik aksamında sorun olabilir. Geçmiş yıllarda benzer bir sorun yaşamış ve güç ayarlarıyla hiçbir sonuç alamamıştım.

Önce yazılımsal olarak kontrol edin.
Komut ekranında powercfg /batteryreport komutu kullanın.
Daha sonra C:\Users\kullaniciadi\battery-report.html bölümüne pil ayrıntıları gelecektir. Verileri kontrol edin.

Sorunun hala devam ediyor mu bilmiyorum ama benim de bugün başıma geldi. Önceden üstüne su döküldüğü için kesin bu defa bilgisayar gitti diye çok korktum ama şükür hallettim. Bugün oyun oynamak için açtım bilgisayarı ama anormal bi kasma sezdim, sonra evirdim çevirdim şarjdan dolayı olduğunu anladım çünkü CPU normalde 2 GHz değerlerini alırken şarja takınca 0,79 da sabit kalıyordu. Direkt forumları gezdim burası denk geldi. Önce yukarıda arkadaşın attığı videoyu izledim ve herşeyi yaptım. Çözüm o değilse bile herkesin yapması gereken şeyler var. İkincisi gelişmiş güç seçeneklerinde hiç ayarlarıyla oynamadan üstte hazır ayarlar vardı text, gaming, high performance gibi. Onu high performance a getirince halloldu. Umarım sizlerin işine yarar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…