Onur Polat
Decapat
Daha fazla
Arkadaşlar laptopu açınca CMD dosyaları açılıp kapandığını görüyorum. Bu bazen laptopu açtığımda oluyor. CMD sayfası açılıp kapanıyor laptop açıldığında Windows açılınca. Ve mesela Spotify kullanmadım indirmedimde laptopa. Ama birdenbire bir gün bir baktım Spotify açılmış aşağıda. Program olarak. Bazen durduk yere Spotify açılıyor anlamadığım şekilde ben açmıyorum. Demin YouTube'da video izlerkende durduk yere ekran aşağı indi kendi kendine farenin scroluna dokunmadığım halde. Laptopun yavaşladığını ve ısındığınıda düşünüyorum son zamanlarda. Ama bu laptopu uzun süredir temizlemediğimde içinde biriken kirden dolayı da olabileceğini düşünüyorum. Görev yöneticisine girdiğimde Google Chrome 1 GB RAM yediği görüyorum. Sadece 3-5 sekme açıkken. Uzantı olarak da addblock, Netflix party ve volume Master var sadece. Daha yeni çerez ve geçmişi Full sildim. Şu an mesela 1 GB Chrome, 300 MB Discord RAM'den yediği görünüyor. Geriye kalanlar 100 MB ve altı yiyor. Ama buna rağmen RAM'in %80'i kullanıldığı yazıyor. RAM'im 8 GB. 8'in %80'i 6.4 ediyor yani mantıken %80 kullanabilmem için 6 buçuk GB RAM yiyor olması lazım sistem ama 6.5 GB yemesi imkansız hesaplamama göre. CPU tamamen rahat onda sıkıntı yok görünüyor. Ama stabil değil o da mesela demin baktım bir 10 saniye kaç yediğini görmek için. Bir %8'e iniyor bir %20'ye çıkıyor. Anlık çok değişiyor. Laptop özelliği olarak da : Ryzen 5 3500U - Vega 8 / 8 GB RAM / 237 GB kullanılabilir hafıza gösteriyor. Boş olan kısmı 70GB gibi bir daha kullanım alan boşluğu var ve SSD bu da.