Laptopumun şarjı %80 olduktan sonra şarjda takılı olmasına rağmen azalıyor

owewtbenimbu

Decapat
Daha fazla  
Laptopumun şarjı %80 olduktan sonra şarjda takılı olmasına rağmen azalıyor ve bu olayı ilk yaşadığımda Huawei PC Manager uygulamasından bana bildirim geldi. %80'den sonra şarjın azalacağı ile ilgili bir bildirim geldi ve o bildirimde bu ayarı nasıl değiştireceğim yazıyordu. Ben onu yanlışlıkla kapattım ve göremiyorum şu an o bildirimi. Ne yapmalıyım? (bu olay 1.5 ay önce yaşandı).

Son düzenleyen: Moderatör:
Pil korumasi icin acilmis bir ayar 80e gelince durduruyor 80e kadar sarj edip birakip dusunce yine 80e dolduruyor Boyle bir ayar da var.

80e gelince sarji tamamen durduran ayar da var. Kapatmaniz gerek laptop ureticisinin uygulama ayarlarindan

AI akıllı pil yönetimi Pil ömrünü etkin bir şekilde uzatır. Akıllı şarj şarj koruması özelliği etkinleştirildiğinde bir bildirim görüntülenecektir. Bütük ihtimalle bu özelliği aktifleştirdiniz. Sorununuzun çözümünü bu adımları takip ederek çözebileceğinize inanıyorum.

Çözümü:
Ayarlar > Pil > Diğer pil ayarları > Akıllı şarj bölümüne giderek Akıllı şarj özelliğini kapatın. Bu, pil ömrünü uzatmaya yardımcı olur. Bu özelliği kapatarak eski haline dönebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• H4sIAAAAAAAAAD2Py07DMBRE_8Xrgq6v36ywQ1DZIBZlXTmxE4zatHIdECD-HaeKWI7maB4_ZL7EvPs6R3JHKNmQcPqcVs...jpg
    H4sIAAAAAAAAAD2Py07DMBRE_8Xrgq6v36ywQ1DZIBZlXTmxE4zatHIdECD-HaeKWI7maB4_ZL7EvPs6R3JHKNmQcPqcVs...jpg
    69,9 KB · Görüntüleme: 35
  • H4sIAAAAAAAAAD2Py07DMBBF_8XrUs2M36wa2lhlg1iUdeUkTrDUppXrgADx7zhVxPLOHN3HD5tuIR2-roE9MmQr1l0-x0...png
    H4sIAAAAAAAAAD2Py07DMBBF_8XrUs2M36wa2lhlg1iUdeUkTrDUppXrgADx7zhVxPLOHN3HD5tuIR2-roE9MmQr1l0-x0...png
    98,6 KB · Görüntüleme: 39
  • H4sIAAAAAAAAAD2Py07DMBBF_8XrgmY8frKq00QqG8SirCundoOlNq1cBwSIfyeuIpZXc3Xm3B823WLefV0je2LIVixcPs...png
    H4sIAAAAAAAAAD2Py07DMBBF_8XrgmY8frKq00QqG8SirCundoOlNq1cBwSIfyeuIpZXc3Xm3B823WLefV0je2LIVixcPs...png
    86,1 KB · Görüntüleme: 41
Pil korumasi icin acilmis bir ayar 80e gelince durduruyor 80e kadar sarj edip birakip dusunce yine 80e dolduruyor Boyle bir ayar da var.

80e gelince sarji tamamen durduran ayar da var. Kapatmaniz gerek laptop ureticisinin uygulama ayarlarindan
AI akıllı pil yönetimi Pil ömrünü etkin bir şekilde uzatır. Akıllı şarj şarj koruması özelliği etkinleştirildiğinde bir bildirim görüntülenecektir. Bütük ihtimalle bu özelliği aktifleştirdiniz. Sorununuzun çözümünü bu adımları takip ederek çözebileceğinize inanıyorum.

Çözümü:
Ayarlar > Pil > Diğer pil ayarları > Akıllı şarj bölümüne giderek Akıllı şarj özelliğini kapatın. Bu, pil ömrünü uzatmaya yardımcı olur. Bu özelliği kapatarak eski haline dönebilirsiniz.
Laptop için sormuştum ama teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı