Laptopun Boşta 80 Dereceleri Görmesi

Cvlk69

Hectopat
Öncelikle merhaba. Ben 2 yıl önce bir laptop aldım, sorunsuz çalışıyordu. 4 ay önce içini temizledim, kirlenmişti. Bilgisayar çok daha hızlandı, sonra aniden oyuna girerken hata vermeye başladı ve oyunu kapattı. Bir süre sonra düzeldi. Bu sefer bilgisayar aşırı ısınmaya başladı. Boştayken bile bazen CPU, GPU 80 derecelerde geziyordu. Format attım, termal macun değiştirdim, içini temizledim. Ama ısınma sorunu devam ediyor. Bi' işlem yaparken bilgisayar fanı deliye dönüyor. Bi' süre sonra mavi ekran verip kapanıyor. Normalde 10-12 saat kullanımdan sonra bile oyun oynarken 72 dereceyi zor geçerdi. Şimdi oyun açmaya kalksam bilgisayar patlayacak herhalde. Lütfen yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun ya da soğutucu montajında hata yaptınız yüksek ihtimalle. Termal macun fazla sürülmemeli, CPU ve GPU çekirdeğinin dışına taşmamalı. Cihazı tekrar açıp soğutucu fanının yerine tam oturduğundan ve soğutucu bloğunun da işlemci ve GPU ile tam temasta olduğundan emin olun. Gevşek ve eksik vidaları da ayrıca kontrol edin. Ya da tecrübeli birinden veya teknik servisten yardım alın.

Mikail Bey haklı. Muhtemelen soğutma sistemini doğru kuramadınız. Tüm süreçleri daha dikkatli olarak tekrarlamanızı öneriyorum.
4 Yıldır temizlenmeyen i5 4. nesil diz üstü bilgisayarımı geçen hafta temizledim. Yüksek performans bir macun kullandım. 20 dk. stres testinde 58 dereceyi geçmedi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı