Çözüldü Laptopun dual channel olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Arkadaşlar yakın zamanda 16 GB RAM alacaktım fakat laptopumun 2 slot olduğunu ve tek slotun anakarta gömüldüğünü öğrendim. Yani ben bu anakarta gömülü slotu çıkaramaz mıyım? Çıkartmadan 12 GB RAM takarsam çift 16 GB RAM olacağı için performans artar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam X515ja kullanıyorum. Başka konularda bir slot anakarta gömülü o yüzden tek slot diyorlar. Ben şimdi buna 8 GB RAM taksam boş kısma 4 GB ile birlikte Dual channel olup FPS artar mı?

Dual channel olmaz fakat Flex channel olur çünkü Dual olması için aynı miktarda 2 adet RAM olmalı, 16+16 gibi veya 8+8. Sizin durum da 4 GB lehimli ve bir adet SO-DIMM slotu mevcut yazdığı gibi. 4+4 kısmı Dual çalışacak ve kalan 4 GB Single çalışacak eğer 8 GB eklerseniz. Bir kısım Dual olacak yani ve kullanım o kisim da olursa Dual channel performansı verecek. Almayı düşündüğünüz ürün uygun olacaktır.

CI22 diyorlar, 15 ile 22 arasında fark olur mu?

O kısım anlık değişiyor, aslında RAM CL22 fakat kullanım sırasında azalıp artabiliyor.

Performans işlemciye, kullandığın programlara, oyunlara bağlı olarak artabilir. Çift kanal olması her zaman avantajdır.

Öncelikleri tek kanal 12 GB RAM yok ve gömülü RAM'i çıkartmak sıradan bir iş değil. Çıkartılmaz değil ama öyle düşünün derim. Laptop modelini yazar mısınız? Gömülü RAM varsa eğer 2 sodim slotu konulmuyor genel olarak. Modelene göreme slotlara ben bakayım veya RAM expert ile bakılabilir. Dual channel CPU performansına oldukça etki eder.

Hocam X515ja kullanıyorum. Başka konularda bir slot anakarta gömülü o yüzden tek slot diyorlar. Ben şimdi buna 8 GB RAM taksam boş kısma 4 GB ile birlikte Dual channel olup FPS artar mı?

Almayı düşündüğüm RAM;

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-12-21 214239 - Kopya.png
    68,3 KB · Görüntüleme: 28
  • Ekran görüntüsü 2023-12-21 214247.png
    86,1 KB · Görüntüleme: 32
  • 1703782184360.png
    87 KB · Görüntüleme: 33

Dual channel olmaz fakat Flex channel olur çünkü Dual olması için aynı miktarda 2 adet RAM olmalı, 16+16 gibi veya 8+8. Sizin durum da 4 GB lehimli ve bir adet SO-DIMM slotu mevcut yazdığı gibi. 4+4 kısmı Dual çalışacak ve kalan 4 GB Single çalışacak eğer 8 GB eklerseniz. Bir kısım Dual olacak yani ve kullanım o kisim da olursa Dual channel performansı verecek. Almayı düşündüğünüz ürün uygun olacaktır.

O kısım anlık değişiyor, aslında RAM CL22 fakat kullanım sırasında azalıp artabiliyor.

Çözüm

Hocam 7 8 GB RAM harcayan oyunlar oynamıyorum. Warband, Minecraft gibi 2 GB RAM harcayan oyunlar. Bu oyunların RAM ihtiyacını Dual channele versek performans artar, yani oyunu 100 FPS oynuyorum. RAM yetersiz alttan Discord açınca çöküyor.

Biraz fayda sağlar ki RAM dolduğu için çökmeler yaşıyorsanız, yükseltme yapmak bunu bile düzeltir. FPS ıse Dual kısımda olursa artar biraz muhtemelen. Flex channel sistemi, Dual channel kadar stabil değil.

Biraz fayda sağlar ki RAM dolduğu için çökmeler yaşıyorsanız, yükseltme yapmak bunu bile düzeltir. FPS ıse Dual kısımda olursa artar biraz muhtemelen. Flex channel sistemi, Dual channel kadar stabil değil.

Eyvallah hocam. Kendi yazınızı çözüm olarak işaretleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…