Laptopun ekran kartını lehim yaparak değiştirme

Makaleler
24
Yer
Kars
Giriş seviyesi ekran kartına sahip laptopun ekran kartını lehim yaparak değiştirebilir miyiz?
Dell Inspiron N5010 Serisi bir dizüstü bilgisayar kullanıyorum.
Ekran kartım: ATI Mobility HD 5470 Bu ekran kartının çıkarılamaz olduğunu biliyorum ve sizlere bir şey sormak istiyorum.
Lehim yaparak anakarta zarar vermeden ekran kartı değiştirmek mümkün mü?
Benim tanıdığım iyi bir usta var daha önce dizüstü bilgisayarımın Çipseti yanmıştı lehim yaparak söküp yenisini takmıştı ve onarım sorunsuzdu. Aynı şekilde ekran kartınıda lehim yoluyla söküp daha üst model ekran kartı takılabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu neredeyse imkansız. Bunun nedeni PCB'nin var olan GPU'daki Pin sayısına göre ayarlanmış olması. Ancak rebranded üst model takılabilir ki onun da %100 uyacağı garanti değil. Belleklerle uyması gerek, BIOS ile uyması gerek, VBIOS ile uyması gerek, soketle uyması gerek, soğutma ile uması gerek vs vs. Yani imkansız deyip kestirip atmak istemediğimden uzun uzadıya açıkladım ama gelinen nokta: imkansız.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı