Laptopun fanı dönmüyor

SenTiNeL54

Hectopat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Kolay gelsin laptopumun RAM'i kendi kendine çıkmıştı ben de laptopun içinden almak için söktüm. O arada termal macununu da yeniledim ama geri topladım. Şimdi fan dönmüyor ilk 1 sn güç geliyor sonra kesiliyor. O yuzden de ekran kartı hatası alıyorum, muhtemel çok ısınıyor ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop RAM'in kendi kendine yerinden çıkması garip bir olay. Ancak fanı takarken fan güç kablosunu tam oturtmamış olabilirsiniz. Bir kontrol edin.

Kolay gelsin laptopumun RAM'i kendi kendine çıkmıştı ben de laptopun içinden almak için söktüm. O arada termal macununu da yeniledim ama geri topladım. Şimdi fan dönmüyor ilk 1 sn güç geliyor sonra kesiliyor. O yuzden de ekran kartı hatası alıyorum, muhtemel çok ısınıyor ne yapmam gerek?
Sorun RAM ile alakalı olabilir. Bende de aynısı olmuştu RAM çıkarıp takınca düzeldi.

Orada başka bir şeyler yaşanmış belli. Hiçbir RAM hele ki dizüstü bilgisayar RAM kendi kendine çıkmaz. Tam olarak ne yaşadığınızı anlatın yardımcı olalım.

Fan dönmemesi sorununu bende yaşamıştım. Fanın ömrü bittiğinden olabilir. 5 yıldır kullandığım bir fandı Render işlemleri yapıyordum. Kablonun puntalandığı 3 lehim noktası olur Standart fanlarda, lehimlerini tazele. Lehimde çatlama varsa ondan temazsızlık olabilir. Çalışmazsa yenisini alacaksın. Ayrıca RAM nasıl kendi kendine çıkıyor, bende neden çıkmıyor?
Not: İçini açma fanın.

Muhtemel sorun ekran kartıyla ilgiliydi, ram nasıl çıktı bilmiyorum ama çentiklerinden kurtulmuş aşaya sıkışmış anakartı sökmeden çıkartamadım , fanın çalışmamasını bilmiyorum ilk döner sonra durur bidaha döner onu biliyorum , ekran kartı da irql not less or equal hatası veriyordu ama laptopu 2,3 kere söküp tekrar taktım sonra kendi kendine düzeldi bu arada ekran kartına da macun sürmüştüm

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı