Laptopun fanları hızlı çalışmaya başladı

demoman

Picopat
Daha fazla  
Bugün bu olayı yaşadım. Oyuncu laptopumun ekran kapağını tam kapanmayacak şekilde bıraktım. Şarjdaydı o sıra arka planda çok güç istemeyen oyunda açıktı.
Pervaneler çok hızlı dönmeye başladı laptopu kapat aç yapınca, fanlar şu an normal çalışıyor.

Ne olacak, fanlar dönmeleri için varlar zaten Sorun olmaz.

Laptop ısınmış demekki.

Ne olacak, fanlar dönmeleri için varlar zaten Sorun olmaz.

Dışarıya çıktım bir 10 - 15 dk sonra eve geldiğimde çok yüksek ses geliyordu, pervaneler haddinden daha çok hızlı çalışıyorlardı. İlk başta çamaşır makinesinden ses geliyor sanmıştım ama laptopdan geliyormuş. Hemen kapatım laptopu

Eğer ekranı kapayınca fanlar dönmeyi durdurmuş ise ekranı tekrar açınca yüksek devire çıkması normal diye biliyorum.

Görseldeki gibi bu şekil bırakıp dışarıya çıktım. Çok felaket fan sesi geliyordu, Turbo modunda bile değildi performans modundaydı şarjda ydı ve arka planda oyun çalışıyordu. Şu an pervaneler düzgün çalışıyor

Dosya Ekleri

• IMG_20250310_014353.jpg
    10,1 KB · Görüntüleme: 15
Haddinden daha çok hızlı dediğiniz hız zaten üreticinin ayarladığı sınırlar içinde bir hızdır.
Isınmıştır bilgisayar o yüzden hızlanmıştır sorun olmaz.
En son temizlik ve macun değişimi ne zaman yapıldı ?

Bakımı yapılmadı. Laptopa SSD RAM yükseltme yapacağım para biriktiriyorum garantiye vereceğim biriktiriyorum laptopu fazla kullanmıyorum maksimun 6 - 7 saat kullanıyorum GPU ve CPU boşta sıcaklık değeri 39 - 40 laptop. Laptopu garantiye vereceğim bakım yükselmek için o yüzden 1 - 2 gün kullanmadığım günler oluyor laptopu

Son düzenleme:
Tamamdır, fan hızından sıkıntı olmaz.
Bir de yük altındaki değerleri de kontrol edin bir ara, çok yüksek sıcaklıklar varsa bakım da yaparsınız.

Tamamdır, fan hızından sıkıntı olmaz.
Bir de yük altındaki değerleri de kontrol edin bir ara, çok yüksek sıcaklıklar varsa bakım da yaparsınız.

Sürekli değerlere bakıyorum. İlk defa böyle oldu şu an değerlere baktım hepsi normal.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…