Laptopun Fare ve Klavye Kullanmayınca Donması

WWq

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Sorunum şu şekilde;
Kullandığım laptop, fare ve klavye kullanmadığım, yani AFK olduğum zamanlarda donuyor. Tabii sürekli gelmiyor bu başıma.
Örnek vermek gerekirse, kimi zaman beş dakikalık bir ara verdiğimde donduğunu fark ediyorum, kimi zaman birkaç saat ara verdiğimde herhangi bir şey olmamış oluyor. Donduğu zaman, tam anlamıyla donuyor. Ekrandaki hiçbir şey hareket etmiyor, fare ve klavyeden girilen hiçbir tuşa tepki vermiyor, hatta öyle bir duruma geliyor ki, güç düğmesine basmak bile herhangi bir şeyi değiştirmiyor. Böyle donduğu zaman, eğer şarja takılıysa şarjı çektiğimde düzeliyor. Eğer şarja takılı değilse, şarjı taktığım anda düzeliyor. Şarj seviyesinin bir etkisi yok, neredeyse batarya tamamen doluyken bile oluyor bu. Düzeldiği zaman ise, klavye ve fareden verdiğim komutları çok hızlı bir şekilde yapıyor. Misal, CTRL+ALT+DEL yapmışım bir şey olmamış, ALT+TAB yapmışım bir şey olmamış, güç düğmesine basmışım bir şey olmamış ise, şarjı takarak/çıkararak donmasını düzelttiğim zaman çok kısa bir süre içinde sırayla görev yöneticisini açıp, programlar arası geçiş yapıp bilgisayarı kapatıyor. Artık dosyaları indirmeye bırakıp, kurulum dosyalarını çalıştırmaya başlayıp, bilgisayarın başından kalkamaz oldum. Çünkü sadece ekran değil, arka plan işlemleri de duruyor. Hiçbir şekilde anlam veremediğim, internette de bu veya buna benzer bir sorun/çözüm göremediğim için buraya yazmaya karar verdim. Şimdiden çok teşekkürler. Bu arada sistemim,
  • İşlemci: Intel i5 4210U
  • Ekran Kartı: Geforce GT 840M 2GB DDR3
  • Bellek: DDR3L 1600 MHz SDRAM
  • Depolama: 1TB 5400 RPM
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Pro 64 Bit

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…