Laptopun güç tuşu bozuldu

tahaugrl

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8
SSD veya HDD modeli
640 GB hdd
Ekran kartı
Gt540m
İşlemci
İ5 2430m
Merhabalar termal macun yenilemek için ASUS K53sv laptopumun içini söktüm ama işlerimi hallettikten sonra güç tuşuna tıkladığımda hiçbir tepki vermedi. Bilgisayarı şarja bağladığımda alttaki pil ikonu yanıyor ama güç tuşuna tıkladığımda hiçbir tepki yok. Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar termal macun yenilemek için ASUS K53sv laptopumun içini söktüm ama işlerimi hallettikten sonra güç tuşuna tıkladığımda hiçbir tepki vermedi. Bilgisayarı şarja bağladığımda alttaki pil ikonu yanıyor ama güç tuşuna tıkladığımda hiçbir tepki yok. Ne yapmam gerekiyor?

Önce sistemin sağlam olduğunu doğrulamak için metal bir şey ile güç tuşunun konnektörünün oraya kısa devre yap. Olduysa güç tuşunun Flex kablolarını kontrol et. Tuşu doğru bağladığını teyit et.

Güç tuşunun anakarta uzanan Flex kablosu yerinden çıkmış olabilir. Genelde dizüstü söktüğüm zaman ya touchpad ya da güç tuşu Flex'ini çok kez yanlışlıkla söktüğüm oldu.

Anlık kalp krizine neden veriyor bu tarz şeyler :D

Önce sistemin sağlam olduğunu doğrulamak için metal bir şey ile güç tuşunun konnektörünün oraya kısa devre yap. Olduysa güç tuşunun Flex kablolarını kontrol et. Tuşu doğru bağladığını teyit et.
Teşekkür ederim Hocam kısa devre ile açtım.güç tuşundan açılan kablo yıpranmış onunla alakalı olduğunu düşünüyorum.acaba kabloyu kendi başıma nasıl değiştirebilirim.
Anlık kalp krizine neden veriyor bu tarz şeyler :D
Öyle oldu hocam😆

Teşekkür ederim Hocam kısa devre ile açtım. Güç tuşundan açılan kablo yıpranmış onunla alakalı olduğunu düşünüyorum. Acaba kabloyu kendi başıma nasıl değiştirebilirim?

Flex kablo tamiri hayatında yapabileceğin son şey desem doğru olur. Eğer kablo tamamen kopmadıysa bir elektrik bandı yardımıyla sıkmadan bantla. Doğru sokete oturduğuna emin ol ve cihazı kullanmaya başlayabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı