Laptopun gücü fana nasıl aktarılır?

Sade_Bir_Üye

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle iyi sosyaller. Benim eski bir laptop soğutma fanım var lakin kablonun bir ucunu PC'ye bir ucunu da fana bağladığımda fana yeterli güç gitmediği için çalışmıyor. Normal şarj başlığı ile prize takıp denedim çok güzel çalışıyor. Fakat PC de olmuyor yani sorunun yetersiz güç olduğundan eminim sorum şu: PC'nin gücünü nasıl fana yönlendiririm?

Hocam fanı pc ye mi takıyorsun laptopa mı? Konu başlığı ile soru kafamı karıştırdı.

Hocam pc fanları 12volt çoğu
İşte o nedenle bu güç artırıcı devreyi kullanıyorum. %100 performansında çalışmasa bile fan en az %65-70 performansında çalışabiliyor 5v güç girişiyle. Yani bir nevi anakarttan DC fan hız ayarı yaparmış gibi. Bu cihazla 22cm Cooler Master kasa fanını bile çalıştırıyorum.

Hocam çünkü o modülün akım yetmiyor. Voltaj artırıcı adı altındaki ürünleri alın. Akım (a) değeri 2 olsa hatta 1 bile yeter.
Fanın üstünde yazıyor.

Hocam çünkü o modülün akım yetmiyor. Voltaj artırıcı adı altındaki ürünleri alın. Akım (a) değeri 2 olsa hatta 1 bile yeter.
Fanın üstünde yazıyor.
Hocam ben 5v güç kaynağına USB ile bağlamak istediğim için bu modülü kullanıyorum. Adaptörle vs kullanacak olsam evet 12v modüller de mevcut.

Hocam evde modem uydu alıcısı veya herhangi birşey de 2.1mm jaklı adaptör varsa onların geneli 12v oluyor. Çoğu cihaz kullanıyor. Jakın dış metali - (gnd)
İçi + (vcc). Jakın dışına bi kablo sararsın ortasınada kabloyu sokarsın güç sağlarsın

Hocam ben 5v güç kaynağına USB ile bağlamak istediğim için bu modülü kullanıyorum. Adaptörle vs kullanacak olsam evet 12v modüller de mevcut.
Dediğinizi niyeyse anlamadım.

Ürün 5w bu yüzden 5w/12v formülümdem akım 0.4 buluyoruz. Fan daha fazla çekiyorsa tabi yavaş çalışır

Hocam demek istediğim şu. ELimde fazladan kasa fanları olduğu zaman onları 5v güç kaynağı ile çalıştırılabilecek hale getirip dilersem laptop altına soğutucu olarak dilersem kendim için masada serinletici olarka kullanabiliyorum. Fanlar direkt 5v ile de çalışıyorlar. Devre sayesinde 5v 8 9 v olduğu için 5v bir güç kaynağında alabileceğim en iyi performansı alıyorum. İstersem powerbank istersem şarj aleti istersem de bilgisayardan çalıştırabiliyorum USB olduğu için de.

Anladım hocam sağ olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…