Laptopun HDMI çıkış sürümü nasıl öğrenilir?

Ekran kartım: Intel HD Graphics 3000.
İşlemci: Intel(R) Core(tm) i5-2450M CPU @ 2.50GHz
RAM 4 GB.
Sony Vaio PCG-71913l modeli bu. HDMI 1.4 olur mu?

Eski cihazlar için kaynak bulmak zor. Bilgisayar başında elde olan verilerle araştırma yapacağım.

Intel HD Graphics 3000.

Intel'e göre 2K çözünürlülüğe kadar destek veren bir ekran kartı. Detaya inmemiş.
HDMI 1.3-1.4b kategorisi arasında kalıyor (2K'ya kadar desteklediği için muhtemelen 1.3 versiyon). FHD için 60 ya da 120 Hz almanız muhtemel. Ayrıca elinizdeki modelde 180 Hz'e kesinlikle ihtiyaç duymayacaksınız. Mayın tarlası falan oynamayacaksanız eski oyunlar bile olsa alacağınız FPS 60'ı zor geçer.

IGPU'ya göre yargılamak pek doğru olmuyor, üretici daha düşü port koyabiliyor. Bakındım ama eski cihaz olduğu için net kaynak çıkmadı. Denildiği gibi bu laptopa 180Hz monitör bağlamak zaten pek mantıklı değil.

Biraz zorunluluktan kaynaklı bağlamak istiyorum. Ben zaten böyle monitöre bağlayınca 180 Hz de çalışmasını beklemiyorum. HDMI 1.4v 4K kabloyla 1080p de 60Hz veya daha üstü alsam bile yeter. Bunu da geçtim çalışsın yeter.

Oyun oynamayacağım şimdilik, oyun için ileride kasa almam gerekiyor şu an için YouTube açması ve kasma/gecikme yaşamaması yeterli benim yoksa ben de 180 FPS almayı beklemiyorum bu laptopla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…