Laptop'un kapalıyken şarj tüketmesi

Orkan27

Hectopat
Merhabalar. 4 gün önce yeni bir Gaming laptop aldım. İlk defa laptop kullandığım için batarya ile ilgili burada bir konu açmıştım. Edindiğimi bilgiler sonucu bilgisayarı kullanırken şarjda kapattığım zamanlarda ise şarjı prizden çekiyorum. Şöyle bir sorum var: Gece bilgisayarı kapatıp şarjını prizden çekip yatıyorum. Sabah kalktığımda bilgisayarı açmadan tekrar prize takıp öyle açıyorum. Bilgisayar açıldığında şarjının %70'lerde olduğunu görüyorum. Gece kapalıyken kendi kendine %30 tüketmesi normal mi? Değilse nedendir? Ne yapmam lazım? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birkaç gün bataryaya spor yaptırın. Bataryayı bir gün yarısına kadar bitirip tam şarj yapın, diğer gün %6 civarlarında şarj edin, öbür gün %80 civarı şarj etmeye başlayın. Bu değerleri rastgele veriyorum. Cihaz uzun süre kutuda durduğundan ve batarya kullanılmadığından bu sorun olabilir. Eğer belirli bir süre içinde iade hakkınız yoksa 1 hafta bataryada kullanmayı deneyin ve sorun devam ederse teknik destek almanız gerekecektir. Ayrıca bilgisayarın marka ve modeli nedir?

Bilgisayar kapalıyken USB'den güç verme seçeneği açıktı. Bios'tan onu kapattım. Belki o işe yarar. Olmaz ise full şarjın ne kadar gittiğini test edeceğim. Problem devam ederse dediğiniş işlemi uygulayacağım. O da olmaz ise HP ile göüreşeceğim.

Ayrıca bilgisayarın marka ve modeli nedir?

Omen 15 dh0006nt
[Çözüldü] Dün BIOS'tan bilgisayar kapalıyken USB'ye güç vermeyi kapattım. Şarjı %100 iken pc'yi kapattım ve prizden çektim. Sabah kalkıp pc'yi açıp prize taktığımda şarjı %100'dü. Herhalde USB'ye takılı cihazlar güç tüketiyordu. Bios'tan o ayarı kapatmak işe yaradı. Herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı