Herkese merhaba arkadaşlar benim lenova Y510P. Laptomumda kardeşim kulaklık girişini bozmuş taktığımda kulaklık çalışmıyor. Kulaklığı mikrofona taktığımda ise hangi aygıtı taktınız yerinde sadece hat girişi ve mic girişi gösteriyor. Bunu kulaklık olarak nasıl ayarlarım? Yardımınızı bekliyorum.
Yanlışım yoksa bu özellik her laptopta desteklenmiyor. Cihazdaki Realtek yongasının jack re-tasking teknolojisini destekliyor olması lazım. Realtek sürücüsünü güncelleyip deneyebilirsiniz ama yongada yoksa yine o seçenek çıkmaz. Yongayı öğrenmek için:
Kalıcı bir çözüm için kulaklık girişini yaptırmak daha mantıklı olur. Yoksa kulaklık mikrofon birleşik olan soketlerde sıkıntı olabilir. Yada tam tersi mikrofonu kullanamazsınız eğer portu dönüştürürseniz.