Laptopun Orijinali ile Gelen RAM Teknik Destek ve İşlemcinin Desteklediğinden Farklı

RazerKing

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Pavilion Power 15-cb007nt (cbxxx series)
Meslek
Öğrenci (Mühendislik)
Merhaba. Cihazım HP Pavilion Power 15-CB007NT'dir. Uzun zaman önce HP Türkiye ile olan iletişimimde bilgisayarda takılı olan RAM'in (o zamanlar kapağını açıp bakmamıştım bile) 2400 MHz olduğunu söylüyorlardı. Zaten i7 7700HQ'nun desteklediği frekans da 2400 MHz olarak belirtilmiş. Fakat kapağı açıp baktığımda (etiket fotoğrafını da CPU-Z fotoğrafını da atacağım) ve RAM etiketinin üstündeki bilgilerden yola çıkıp aramalar yaptığımda karşıma sürekli 2666MHz CL19 değere sahip bir RAM olduğu çıktı. Bilgisayar üzerinde Single 8 GB RAM mevcut ve aynı CL, MHz ve kapasite değerlerine sahip bir RAM ekleyip 16 GB'a çıkartarak Dual channel yapmayı düşünüyorum (alacağım marka muhtemelen Crucial olacak). CPU-Z RAM'in çalışma frekansını 2400 MHz, çalışma halindeki CL değerini de anladığım kadarıyla 17 göstermekte. Fikirlerinizi/tavsiyelerinizi bekliyorum.

Markalar zaten çalıştığı değeri belirtir RAM konusunda, yaşadığın durum da saçma bir durum değil çoğu bu tip modellerde karşılaşılan bir durum sorun vs denemez zaten.

Sahibinden üzerinden 2. el olarak makul bir fiyata 2666 mhz cl19 8gb ddr4 crucial ram aldım. Bilgisayar çok rahatladı çift kanala geçince. Yardımınız için çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…