Laptopun pilini çıkarıp kullanmak ısı tahliyesine yardımcı olur mu?

Makaleler
2
Daha fazla  
Yeni bir dizüstü almadan önce sormak istedim. Özellikle oyuncu dizüstü modellerinin pilleri cidden büyük ve ağır. Pilsiz kullanınca ağırlığı önemli seviyede azalacaktır. Asıl merak ettiğim ise ısı konusu. Çünkü pilin de cihaz içinde belli bir ısısı var. Tam dolu olsa bile yine de etrafına belli bir miktarda ısı yayıyor. Pil olmadığında haliyle o bölgede boşluk olacak ve içerideki hava miktarı artacağı için cihazın daha serin çalışmasında etkisi olur mu?

hocam pil genellikle touch pad altında bulunur. ve özellikle gaming laptop bataryaları küçük oluyor. pili çıkarmanız laptopun soğutmasına etki etmez.

Çok mantıklı bir soru olarak geldi. Cevabı çok merak ediyorum.

pratikte mantıklı düşünüyorsunuz ancak, uzun vadede pil takılı kalması iyi olur. Prizden gelen akımda bir dalgalanma olduğunda ilk bozulacak şeyin batarya mı yoksa ana kart mı olduğunun tercihini yapmanız gerekiyor. Pilin ömrü bitsin veya bitmesin bir ön koruma sağlıyor.

Akım dalgalanması neden olsun ki? Zaten adaptör bunun için var. Prizden gelen kirli akım adaptörden filtrelenerek geliyor diye biliyorum.

Akım dalgalanması neden olsun ki? Zaten adaptör bunun için var. Prizden gelen kirli akım adaptörden filtrelenerek geliyor diye biliyorum.
evet doğru biliyorsunuz, zaten o yüzden uzun vadede dedim. Bunu bir savunma hattı olarak düşünebilirsin. İlk adaptör savunma hattı, eğer onda bir sıkıntı olursa ikinci savunma hattın batarya olacak. Tercih sizin ben konu hakkında yorum belirtiyorum, şahsi önerim batarya ile kullanmanız yönünde olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…