Laptopun sıcaklığı programlarda farklı gözüküyor

Marchempas

Kilopat
Daha fazla  
Adsız.png

Sonuçlar yukarıda bu iki sıcaklık ölçme programı haricinde ayrıyeten MSI Afterburner programı ile de ölçüm yaptım fakat o Monster kontrol merkezindeki gibi 89-90 derece CPU sıcaklığını gösteriyor. Sorun hangi programda merak ediyorum? Her şey güncel ve orijinal.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 1560003

Sonuçlar yukarıda bu iki sıcaklık ölçme programı haricinde ayrıyeten MSI Afterburner programı ile de ölçüm yaptım fakat o Monster kontrol merkezindeki gibi 89-90 derece CPU sıcaklığını gösteriyor. Sorun hangi programda merak ediyorum? Her şey güncel ve orijinal.

Bazı program çekirdek ısısını ölçüyor bu kadar fark sorun olmaz.
Siz yükseği baz alın.

HW monitorden bakarmısınız?

Değerler saniyelik düşüp yükselebilir. Yani ne demeye çalışıyorum sen alt+tab yaptığında bi anda işlemcine gelen yük azalır ve buda dereceni düşürebilir yada tam tersi olup dereceni yükseltebilir zaten işlemcilerin sıcaklığı çok değişkendir.

İşlemci sıcaklığı çok değişkendir. Yazılımlar bu değerleri ekrana getirirken farklı bir ms kullanabilir. Örneğin Monster kontrol merkezi 1000 ms ile değerleri yansıtırken diğer yazılım 500 ms güncelleştirme hızı ile farklı bir değer gösterebilir. Ekran kartı sıcaklıkları doğru gösterildiği için bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı