Çözüldü Laptopun sürekli NVIDIA ekran kartını kullanmasını nasıl sağlarız?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HanKaĞaN

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarda tümleşik Intel HD Graphics 4600 ve NVIDIA GTX 765m harici ekran kartı var. NVIDIA denetim masasında; hem genel ayarlarda hem program ayarları kısmında Firefox ve Google Chrome'un NVIDIA ekran kartını kullanmasını tercih edip uyguladım ama Görev Yöneticisi'nden kontrol ettiğimde NVIDIA ekran kartına geçmediğini, Intel ekran kartının kullanımda olduğunu görüyorum.

Sebebi nedir, nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sebebi basit, MUX olmadigi icin cihazda böyle bir durum var. Eğer NVIDIA üstüne bağlı bir görüntü çıkışı varsa, harici monitör bağlayıp laptop panelini kapatırsanız sadece NVIDIA GPU çalışır. Optimus bypass olur. Yoksa eğer yapılamaz.
Sebebi basit, MUX olmadigi icin cihazda böyle bir durum var. Eğer NVIDIA üstüne bağlı bir görüntü çıkışı varsa, harici monitör bağlayıp laptop panelini kapatırsanız sadece NVIDIA GPU çalışır. Optimus bypass olur. Yoksa eğer yapılamaz.

Çözüm
HDMI üzerinden monitör bağlı ama ben iki ekranı da kullanmak durumundayım. Şu an tek harici monitörden görüntü alarak denedim, Optimus bypass olmadı, yine Intel üzerinden çalışıyor...

HDMI üzerinden monitör bağlı ama ben iki ekranı da kullanmak durumundayım. Şu an tek harici monitörden görüntü alarak denedim, Optimus bypass olmadı, yine Intel üzerinden çalışıyor...

NVIDIA Denetim Masası'ndan PhysX yapılandırması sekmesine girip ekran görüntüsü atar mısınız?

Bakalım NVIDIA üstüne bağlı port var mıymış.

Buyur;

Dosya Ekleri

• physx.PNG
    16,7 KB · Görüntüleme: 36
NVIDIA üstüne bağlı port yok. iGPU'yu kapatma şansınız da yok o yüzden.
Hocam teşekkür ederim. Yüksek performans gerektiğinde nasıl geçiş yapıyor peki? Ben Optimus'un hep yüksek performansta çalışması gerektiğini sağlayacak bir şey yapamaz mıyım?

Bunu istememdeki asıl amaç, Youtube, Canva gibi yoğun performans kullanan sitelerde tarayıcı kasmasının önüne geçmek. Diğer taraftan, o kasılmalarda bile CPU kullanımı %40'ı, RAM kullanımı %60'ı, Intel ekran kartı kullanımı da %15'i geçmiyor, yine kasıyor. Esas sorunum bu aslında. Ben bilgisayarın sürekli Nvidia'yı kullanmasını sağlarsam, tarayıcı kasmasının önüne geçerim diye düşünmüştüm...

Optimus kendi belirliyor tamamen. GPU yükü artarsa iGPU'dan yükü alip kendi üstlenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…