Laptopun sürekli şarjda kalması zararlı mı?

watkinss

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni bir Gaming laptop aldık ve şimdi tereddüte girdim. Şarjda oynayınca 80-90 FPS veriyor ancak şarjdan çıkarınca 38 FPS veriyor GTA V'te. Laptopun sürekli şarjda olması zararlı mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakana kadar şarjda bırak.

Evet zararlı hem de bayağı çabuk bozuluyor.Onun sebebi güç tasarrufu modu gibi bir şey açıksa ondan olabilir.Sağ altta pil simgesine sağ tıkla güç seçeneklerini seç ordan oka tıkla sonra yüksek performans yap ama onun 40 fps düşüreceğini sanmıyorum yinede etkisi olacaktır.

Arkadaşlar yeni bir Gaming laptop aldık ve şimdi tereddüte girdim. Şarjda oynayınca 80-90 FPS veriyor ancak şarjdan çıkarınca 38 FPS veriyor GTA V'te. Laptopun sürekli şarjda olması zararlı mıdır?

Ben iki kere adaptörü yakmıştım.

Hayır. Zararlı değil diye biliyorum. Laptop gücü dolunca kendisi kesiyor.

Hayır. Zararlı değil diye biliyorum. Laptop gücü dolunca kendisi kesiyor.
Bi 5, 6 saat laptop şarjı tam doluyken bırak. Bakalım kaç yüz derece oluyor.

Monster Tulpar T5 V17 model laptopum yaklaşık 2.5 yıldır fişe takılı ve bataryayı hiç kullanmadım bu zamana kadar.

Dostum batarya çıkartılabiliyorsa çıkartıp şarjda oynamanı tavsiye ederim. Ama sabit bir şekilde ise yine şarjda oynayabilirsin. Üreticiler bunu düşünüp tasarlıyorlar ve şarj takılı kullanmazsan bataryanın gücü ekran kartı ve diğer bileşenlere yeterli gücü veremez. Bu yüzden daha düşük FPS değerleri alırsın.

Şarj %100 olduğunda laptoplar enerjiyi adaptörden alır yani bataryayı kullanmaz. Zararlı değildir.
Kanka bizim 2 tane laptoptada batarya bozuldu şarj %100 ken çıkarınca birden %10a düşüyor güç tassarufuna alıyor falan benim amcam bilgisayar mühendisi bana çok bırakma bozulur dedi sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…