Last of Us part 1 optimizasyon sorunu var mı?

arh1515

Hectopat
Kasamın güçlü olmasına rağmen bazı yerlerde 50-60 FPS oluyor bazı yerlerde 85'e kadar çıkıyor. Oyunu yüksek ayarlarda oynuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasamın güçlü olmasına rağmen bazı yerlerde 50-60 FPS oluyor bazı yerlerde 85'e kadar çıkıyor. Oyunu yüksek ayarlarda oynuyorum.

Ben neredeyse her gün oynuyorum Ultra ayarlarda 70 80 fps dediğin gibi bazı yerlerde 60 oluyor ve yükleme ekranları şöyle söyleyeyim 3 yükleme ekranından 1'i çok yavaş yükleniyor.

Buna rağmen oyunu hala savunanlar var.

Ben neredeyse her gün oynuyorum Ultra ayarlarda 70 80 FPS dediğin gibi bazı yerlerde 60 oluyor ve yükleme ekranları şöyle söyleyeyim 3 yükleme ekranından 1'i çok yavaş yükleniyor.

Ha bir de şunları unuttum son zamanlarda crash yemeye başladım.

Eskiye oranla daha iyiyse de hala sorunlar var. En düşük ayarlarda dahi 6 GB VRAM kullanımı söz konusu ama asıl problem VRAM ya da RAM kullanımından ziyade CPU kullanımı. CPU kullanımı hala çözülmedi. AMD ekran kartı sahipleri 22.11.2 ile oynasın oyunu, büyük ölçüde stutter sorunu çözülmüştü bende. 8 GB VRAM altı bir kart kullananlar için yapacak bir şey yok.

Ben RTX 3050M'e sahip laptopumda 20 FPS anca aldım. Hiç "VRAM'in yetmiyor." falan demeyin. 4 GB VRAM günümüz oyunları için yetersiz evet ama bu oyunu 900p 20 FPS açacak kadar da değil. Ultra-yüksek karışık ayarlarda RDR2 ve orta-yüksek ayarlarda GoW oynadım ben bu makinede.

RX580 4 GB VRAM kart ile oyunun yarısına geldim. Bir kere bile FPS drop yaşamadım. 1080p Low'da fsr kalite de ortalama 45fps alıyorum. Tek sorun CPU kullanımı fazla. Genelde 50 60'larda dolaşıyor ama bazı yerlerde 90'a kadar çıktığı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…