Last of Us Part 2'nin anlaşılamayan hikayesi

Türk halkı ne zaman tek adamlığı bırakacak o zaman anlayacak Abby'nin haklı olduğunu. Bu hikayede Ellie'nin hiçbir suçu yoktur sadece değer verdiği tek kişiyi kaybettiği için boşluğa düşmüştür tıpkı Abby gibi, o boşluğu da intikamla doldurmuştur. Yorumu okumaya devam et anlayacaksın. Joel ilk oyunda yaptıklarının bedelini ödedi. Abby haklının da haklısıdır, Joel dışındaki olayları kişileştirmez, gerekirse Isaac'ın emirlerine karşı gelir olayları anlamaya çalışır, serafiler olayında da olduğu gibi. Bıçağın iki yüzü konseptini mükemmel işlemiş fakat tüm dünyadaki fanatiklik yüzünden hikayesi anlaşılamamış bir cevher ve başyapıttır aşırı cesurdur hikaye anlatımı konusunda, LGBT olayları ise ilk oyunun DLC'sinde zaten belirtildi. Riley ile öpüşmesi kadınlara ilgi duyduğunu gösterdi.

Ellie'nin gelip de ikinci oyunda hetero olmasını bekleyemezsiniz. Joel de şaşırıyor zaten Jessi'den hoşlandıgını sanarken Dina'dan hoşlanmasına. Finaline gelirsek finali de bir ayrı mükemmeldi, altında anlattığı felsefe olsun intikamın elinden neleri aldığını (gercekten parmakları koptu) çok cesurca gösterdi. Orada Abby'i öldürmemesinin sebebi Abby'in Lev'i korumak için tipki Joel'in Ellie'yi koruduğu gibi dovüsmek istememesine rağmen ölümü göze alıp savaşmasıdır. Ellie zinciri kırdı fakat intikam ondan ailesini, arkadaşlarını ve parmakalarını aldı (Joel'in verdiği gitarı çalamaması Joel'den kalan anıları ve Joe'li kalıcı olarak kaybettigine ve bu kabullenişe bir gönderme) ki ahirda koyunları ahıra sokarken kapanan ahır kapısının sesiyle Joel'in ölüm anındaki flashbanki görmesi travma sonrası stres bozukluğu belirtisidir. Ellie Joel'in ölümü kabullendikten sonra herhangi bir belirti göstermemesi ve yalnız başına evi ve gitarı arkasında bırakması artık yeni bir Ellie olduğuna, her şeyi arkasında bırakıp yeni bir sayfa açtığını gösteren bir metafor. Şu ana kadar oynadıgım oyunlar arasındaki en felsefik hikaye anlatımı Blade runnerdan sonra cidden bunu bir oyunda görmek mükemmel bir deneyimdi.

Dosya Ekleri

• i (4).jpeg
    25,9 KB · Görüntüleme: 3
  • i (5).jpeg
    32 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleyen: Moderatör:
Oynanış -> üstüne yok,
Atmosfer -> en iyilerden,
Hikaye -> abi niye zorluyorsunuz böyle .

Dostum sorunun Türk halkıyla bir alakası yok genel kitlenin abbyi sevmeyişi öldürdüğün rastgele bir NPC'nin kızının joel gibi oyunun baş kahramanını öldürmesi sorun oluşturmuş oyunu çoğunluk sevdi zaten dediğin olayın Türk halkıyla hiçbir alakası yok.

Ben 2.oyunun hikayesini gayet beğendim, oyunda rastgele bir NPC'nin ilk oyundaki kahramanımızı öldürmesi beni de üzdü ve sinirlendirdi ancak oyunu sürekli öfke ile oynamadım. Abby de haklı, elliede haklı, bana kalırsa joelde haklı. Bu hikayede iyi ve kötü kahraman yok. Hangi açıdan bakarsan o iyi, başkası kötü olur. Hikayenin ana teması intikam ve bence çok çok güzel işlemişler. Abby intikam alınca yaralarının kapanacağını sanıyordu ama öyle oldu mu? Hayır, joel öldükten sonra Abby sanki oyun boyu mutlu mu gezdi? Abby intikam almaya değer mi sorusunun cevabını hiç düşünmedi ve geç kaldı. Ancak ellie son anda cevbını buldu bu yüzden abby hala yaşıyor. Abbyden nefret etmek o yüzden mantıksız. Bu evrende zaten tüm ateşböcekleri joelden nefret ediyor.

Hocam oyunu 3 defa bitirdim bir taneside kronolojik sırayla ben abby kısımlarından hoşlandım zaten arkadaşın Türk halkını kast ederek söylediği şey yanlış genel bütün dünyada sevilmeyen bir karakter abby.

Evet bende farkındayım zaten tüm dünyada abbyin sevilmediğinin, bende abby aşırı aşırı seviyorum gibi bir şey söylemedim ki zaten. Abbyde kendi açısından bakıldığında kendi intikamını aldı.

Hocam ben size kendimi açıklamak için dedim oyunla alakası yok olayın arkadaşın ithamını yanlış bulduğum için herkesin fikirine saygım vardır zevk renk tartışmasına girmemize gerek yok.

Hocam ben size kendimi açıklamak için dedim oyunla alakası yok olayın arkadaşın ithamını yanlış bulduğum için herkesin fikirine saygım vardır zevk renk tartışmasına girmemize gerek yok.

Tabii ki haklısınız ben sizin zevkinize laf etmedimki zaten kimsenin zevkine karışamayız. Tabii ki herkes zorla bu oyunu sevecek zorla oynayacak gibi bir şey söylemedim isteyen oynar isteyen oynamaz. Burada size karşı bir kasıt yok ben sadece kendi fikrimi açıkladım.

Dediklerinize katılıyorum bu arada hocam bence de abby haklı XD arkadaş sadece Türk halkı abbyi sevmemiş ithamı burada sorun oldu bence oyun yorumlama anlamında gelişen bir ülkeyiz herkes objektiflik öğreniyor ülkemizde.

Hocam yabancılar beni ilgilendirmiyor.Nerede görsem Abby gibi bir npc'nin Joeli öldürdü diye laf yapılmasına yakındığım için belirtme gereği duydum.Yoksa Türk Halkıyla bir alıp veremediğim yok.Anlattiğımı anlamayıp birde dislike atmış iki şahısa bu yorumum.

Hikayede iyi ve kötü zaten yok karakterler gri olarak işlenmiş.Yaptıklarının sebepleri ve sonuçları üzerinden bedel ödüyorlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…