Lazca bir şive değildir!

Tulum hemşinlilerden gelmedir. Ben öyle biliyorum. Lazların kendine ait malesef çalgısı yok. Ben Rize'de Laz kültürünün ağır bastığını düşünüyorum. DC var mı orada daha detaylı konuşabiliriz. Mesela Rize de nasıl oluyorda, merkezi ile fındıklı da bulunan evlerin mimari yapısı aynı? Nayla(Serender)lar nasıl oluyorda aynı yapılış tarzındalar?

Merkez, ama köy sütlüce bir ara buluşuruz istersen hocam
Bakarız.

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu en sevdiğim Lazca şarkıyı şöyle bırakayım. "Lazca şivedir" diyenler anlasın bakalım.

Laz mısın? Neresinden?

Lazca müziğin en parlak yıllarıydı. O zaman lazca için bir ümit vardı ama artık yaşatmak için kimse bir şey yapmıyor.

Laz mısın? Neresinden?
Ben Gümüşhaneliyim hocam. Laz değilim. Ama kendimi Laz hissediyorum.

Lazca müziğin en parlak yıllarıydı. O zaman lazca için bir ümit vardı ama artık yaşatmak için kimse bir şey yapmıyor.
Maalesef öyle hocam. İleride Lazca öğrenip şiir-şarkı falan yazmak istiyorum. Tabi o zamana kadar Lazca yeryüzünde kalırsa.

Ben Gümüşhaneliyim hocam. Laz değilim. Ama kendimi Laz hissediyorum.

Maalesef öyle hocam. İleride Lazca öğrenip şiir-şarkı falan yazmak istiyorum. Tabi o zamana kadar Lazca yeryüzünde kalırsa.
Az buçuk lazca biliyorm. Yardımcı olmak isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…