Lazer göz Ameliyatı (Lasek yöntemi)

Hep merak ettiğim şeydir. O lazere bakarken birden kenara çevirseniz bir sıkıntı oluyor muymuş? Sonuçta göz bu. Biz farketmesek de sürekli oynuyor.

Hep merak ettiğim şeydir. O lazere bakarken birden kenara çevirseniz bir sıkıntı oluyor muymuş? Sonuçta göz bu. Biz farketmesek de sürekli oynuyor.
Bildiğim kadarıyla olur ama zaten damla damlatıldığından ve doktor başınızı sabit tuttuğundan pek olası değil siz zorlamadıkça. O anda görüşünüz bulanıyor, nasıl güneşe uzun süre bakarsınız da benekler vs oluşur ya öyle oluyor ama bakacağınız kırmızı ışığı mor görüyorsunuz.
Benim astigmatım vardı geçmişti. Sonra gene oluştu.
Göz doktorları bana astigmat düzelmez kendi kendine demişti. Miyop düzelebilirmiş ama.

Merhaba, gözünüzün durumu şu anda nasıl?

Merhaba, gözünüzün durumu şu anda nasıl?
Merhaba. Görüşümün iyi olduğunu söyleyebilirim. 0,25 ila 0,50 arasında astigmat var yaklaşık ama net görebiliyorum. Göz kuruluğum azalmış olmakla beraber devam etmekte ama eskisi kadar batma ve rahatsızlık hissetmiyorum. Spesifik sormak istediğiniz sorular varsa yardımcı olmaya çalışayım.

Öncelikle yanıtınız için teşekkür ediyorum. Gözünüz ameliyat için yeterince uygun muydu? Bu ameliyat için kornea kalınlığı önemli şeylerden biri sanırım. Sizin kornea kalınlığınız oldukça yüksek miydi? Lazer tedavisi olup özellikle gece araba farlarını, sokak lambalarındaki ışığı vs. dağınık, parlak veya haleli görme sorunu yaşayanlar varmış. Yani genel olarak gece görüşünü olumsuz etkilediğinden bahsediliyor. Bununla beraber gözde uçuşan cisimlere ve ışık hassasiyetine neden olabiliyormuş. Göz numarasının birkaç yıl sonra tekrar nüks etme ihtimali varmış. Siz bu sorunların hiçbirini yaşamıyor musunuz?

Evet gözüm uygundu. Korneayı inceltme durumu oluyor buna göre muayene edip izin veriliyor ameliyata. Fazladan kalın bir korneam olduğunu söylemediler.

Gece görüşünde sorun yaşamıyorum. Aynı şekilde uçuşan cisimler ve ışık hassasiyeti de olmadı bende. Miyop ve astigmat için yapılabiliyor, hipermetropta olmuyormuş. Benim 5 seneye yaklaşıyor ancak bozulma olmadı numaralarda. Ameliyat sonrasında 2 sene daha kontrole gittim, göz kuruluğu için damlalar verdiler. Hala da göz kuruluğu için günlük damla kullanmaktayım. Ameliyat öncesinde de ekran sürem fazla olduğundan bazen göz kuruluğu yaşıyordum.

Lasek yönteminde göz kendiliğinden düzeldiği için korneanın kalınlığı belki artıyordur tekrar, sadece tahmin yürütüyorum bu konuda. Yaklaşık 5 sene boyunca lens ve gözlük ile uğraşmaktansa ameliyat daha konforlu bir çözüm oldu benim için.

Anladım hocam, ilginiz ve yanıtınız için çok teşekkür ederim. Göz kuruluğu yaşamak, yazdığım diğer sorunları yaşamaktan çok daha iyidir emin olun. Gözlerinizle ömür boyu sağlıklı bir yaşamınız olsun inşallah.

Rica ederim. Eğer ameliyatı olursanız umarım istediğiniz sonucu alırsınız. İlk birkaç gün zor geçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…