Lazerle dövme silmede ışığa bakmak göze zarar verir mi?

Makaleler
23
Bugün kolumda ufak bir dövme vardı onu sildirmeye gittim. Lazer ile işlem uygulandı fakat işlem uygulanırken koruyucu gözlük takmadım ve ışığa baktım biraz. Gözüme direkt lazer gelmedi fakat ışığa baktığım için hasar falan oluşmuş mudur acaba gözde?

Yapan yerin ihmalkarlığı bence. Youtube'da izlediğim dövme sildirme videolarında hem işlemi yapan hem yapılan kişide koruyucu gözlük vardı. Hasar vermiş olma ihtimali var. Yanma batma gibi bir şikayet var mı?

Şu anda görebiliyorsanız bir sıkıntı olmaması lazım. Yakar çünkü lazer. Direkt zaten kör olursunuz doğrudan temasta.

Görmede falan sıkıntı yok ağrı sızı da yok zaten işlem kola uygulandı yani göze uzaktı mesafe doğrudan temas olmadı. Sadece ışığa baktım bir süre.

Görmede falan sıkıntı yok ağrı sızı da yok zaten işlem kola uygulandı yani göze uzaktı mesafe doğrudan temas olmadı. Sadece ışığa baktım bir süre.

Baktıktan sonra gözünüzün önün de yeşilimsi bir şeyler oluşur eğer çok fazla belirgin bir şekilde oluşup 3-4 dakika sonra geçtiyse göze zarar verme ihtimali var. Ayrıca arkadaş dememiş mi göze zarar verir falan diye?

Düğün de gözüme minik lazerlerden tuttular diye 2 dakika gözümün önünde yeşil/kırmızı şeyler gördüm.

Baktıktan sonra gözünüzün önünde yeşilimsi bir şeyler oluşur eğer çok fazla belirgin bir şekilde oluşup 3-4 dakika sonra geçtiyse göze zarar verme ihtimali var. Ayrıca arkadaş dememiş mi göze zarar verir falan diye?

Baktığımda da baktıktan sonra da gözümde herhangi bir şey oluşmadı. Lazerin gözümle hiçbir şekilde teması olmadı zaten yalnızca lazerin temas ettiği bölgeye birkaç saniyeliğine baktım.

Baktığımda da baktıktan sonra da gözümde herhangi bir şey oluşmadı. Lazerin gözümle hiçbir şekilde teması olmadı zaten yalnızca lazerin temas ettiği bölgeye birkaç saniyeliğine baktım.

Sanırım bir şey olmaz gözle lazere direk temas kurmadığınız sürece, kolda ki ışığın göze zararı olacağını sanmıyorum.
Sonuçta deri yansıma yapmıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı