LCD ekran bozuk

Yusufi1i

Femtopat
Daha fazla  
Bugün Arduino Uno ile robotik kodlama proje ödevim için LCD ekranımı test ediyordum. İnternette bulduğum en basit bağlantıyı denedim, ancak LCD ekranımda hiçbir şekilde ışık dahi yanmadı. Sizce LCD ekranım bozuk olabilir mi, yoksa bağlantıyı ben mi hatalı yaptım?

İnternette bulduğum bağlantı ve kod aşağıdaki gibiydi. Yeniden uyguladım ve bağlantıda ya da kodda herhangi bir hata görünmüyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-05-04 133327.png
    Screenshot 2025-05-04 133327.png
    535,6 KB · Görüntüleme: 38
Bugün Arduino Uno ile robotik kodlama proje ödevim için LCD ekranımı test ediyordum. İnternette bulduğum en basit bağlantıyı denedim, ancak LCD ekranımda hiçbir şekilde ışık dahi yanmadı. Sizce LCD ekranım bozuk olabilir mi, yoksa bağlantıyı ben mi hatalı yaptım?

İnternette bulduğum bağlantı ve kod aşağıdaki gibiydi. Yeniden uyguladım ve bağlantıda ya da kodda herhangi bir hata görünmüyor.
Attığınız resimdeki bağlantılar tam değil. Karttan çıkan güç hiçbir yerde ekrana bağlanmamış. Pot'un sağ bacağını 5V hattına bağlayın.

Bağlantıların bu şekilde olması lazım:
1746356978546.png

Son düzenleme:

LCD ekranı bozuk olma ihtimali yok önündeki emülatör muhtelemen bişileri yanlış bağlamışındır iyi kontrol et. Bide programın adını söylermisin ? zamanında okulda bunlardan verirler bağlamaya çalışırdık

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı