LCD monitörün patlama riski var mıdır?

• Konuyu başlatan Cevval
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1
  • Görüntüleme 3.103

Cevval

Hectopat
Daha fazla  
Masaüstünde her şey yolunda fakat tarayıcı ya da bir klasör açtığımda (genellikle tarayıcıda) görüntü gidiyor. Bir süre bekledikten sonra geliyor ama fareyi kımıldatmamla tekrar gidiyor. Aynı durum sekme geçişlerinde de oluyor, mevcut sekmeyi değiştirdiğimde görüntü gidiyor, geri döndüğümdeyse geliyor. Oyunlarda hiç olmadı bu durum, ekseriyetle tarayıcılarda ve dosyalarda oluyor. Bazen de uykudan sonra yapıyor bunu, bazen de hiç sorun çıkarmadan çalıştığı oluyor. Ben donanımsal bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum. Sorun tam olarak nedir, nasıl çözülür?

Yukarıdakini yazalı biraz zaman geçti, bugünlerde ilk açılışta monitörden cızıtrılar geliyor. Bununla karşılaştığımda kapatıyordum ama bir süre sonra cızırtının kesildiğini fark ettim. Bu şekilde kullanmak bir sorun çıkarır mı LCD monitörler patlar mı, yangına sebep olur mu?
Ayrıca monitörde ısınma gibi bir problem yok.

Görüntü bağlantı kablosunu değiştir, güç kablosunu değiştir aynı sorunlar olursa monitörün içten bir arızası vardır. Eğer ki güzel kaliteli bir ürünse tamire ya da servise verebilirsin fakat normal bir monitör ise tamir fiyatına 2. el sağlam ürünler var.

Patlama konusuna gelirsek e sigara patlaması gibi doldurulmuş bir balon bir şeyi usulüne uygun kullandıkça patlamazda zararda vermez. Maksimum büyük bir ses çıkarır yerinden zıplarsın ekran bozulur o da imkansız ekran kendini kapatır zaten.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı