Çözüldü League of Legends GPU Error veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

kosedekibalici

Hectopat
RAM
G.SKILL 2x8GB 3200 MHZ
Ekran kartı
MSI RTX 2060 GAMING Z 6 GB
Anakart
GIGABYTE B450M-DS3H
İşlemci
RYZEN 3 3100
Arkadaşlar bir süredir ekteki gibi hata alıyorum oyunun ortasında, bazen hatta peş peşe geliyor. Sebebini bir türlü bulamadım, farklı yerlerde benzer birçok yazı gördüm fakat bilgi kirliliğinden bir türlü sorunu gideremedim. Sorunun kesin çözümünü bilen duyan var mıdır? Denediğim her şeyi aşağıya yazıyorum, akıla gelebilecek her şeyi denedim ama sonuç alamadım.

Donanımsal:
  • PSU değişti.
  • Ekran kartı değişti.
  • SSD değişti.
  • DP Kablosu değişti.
  • Ekran kartını 2. sökete taşıdım.
  • Gereksiz her şeyin bağlantısı kesildi (Kasanın ön panelindeki USB'ler dahil.)
  • İlk hatayı almaya başladığım zamanlardaki klavye fareyi bile kullanmıyorum kısaca anakart işlemci RAM hariç her şey değişti, bu üçlüyü de sıfır almıştım zaten.

Yazılımsal:
  • Windows 10, Windows 11, Windows 8.1 denedim, sorun geçmedi.
  • BIOS güncellendi, geçmedi.
  • Farklı farklı eski GPU sürücüleri denedim, geçmedi.
  • HDR, G-Sync kapattım geçmedi.
  • Çözünürlüğü düşürdüm geçmedi.

Oyun Ayarları:
  • FPS Sınırladım.
  • Kaliteyi düşük, orta, en yüksek yaptım.
  • Kenar yumuşatmayı açtım, kapattım.
  • Tam ekran olan seçeneği penceresiz yaptım.
  • Client'i güç tasarrufuna alıp animasyonlarını kapattım.

Şu an aklıma gelenler bunlar, kısaca denemediğim hiçbir şey kalmadı neredeyse bir türlü şu sorunu aşamıyorum. Artık aklıma bir şey gelmiyor.

Dosya Ekleri

• hata.png
    hata.png
    4,9 KB · Görüntüleme: 147
Çözüm
Hocam bazıları ekran kartına OC yaptıktan sonra hatayı almış. Eğer OC yaptıysanız ona bakabilir misiniz?
Driverları DDU ile sildiniz mi?

Evet sildim, defalarca format da atıldı zaten. En son konuyu yazmadan önce DDU ile temizleyip Windows Update ile sürücüyü güncelledim elle kurmadan. O.C. Yapmadım her şey stock ayarda, RAM'lerin XMP açık onun dışında her şey default.

Sorun devam ediyor.

Edit: Sürücüleri tekrardan en güncelleriyle değiştirdim. Ardından ekran kartının uygulamasından frekansları kademeli olarak düşürdüm fakat sonuç alamadım. Ardından monitörden G-Sync, HDR ve OverDrive kapattım. Ardından Windows görüntü ayarlarından monitörü tekrar 165Hz'e aldım ve Windows Görüntü Ayarları başlığı altındaki HDR butonunu pasife çevirdim. 5-10 el kadar attım ve sorun olmadığını gördüm. Ardından monitörden pasif hale getirdiğim özellikleri birer birer test ederek tekrar aktifleştirdim. Şu an güncel olarak oyunumda bir sorun yok ve Windows Görüntü Ayarları kısmındaki HDR'nin pasif olması dışında hiçbir işlem yapmadım. O kadar araştırmış olmama rağmen hiçbir yerde böyle bir işlem önerildiğini veya çözüm olarak sunulduğunu görmemiştim. Bu sebeple paylaşmak istedim.

Sorun Çözüldü.
Hocam bazıları ekran kartına OC yaptıktan sonra hatayı almış. Eğer OC yaptıysanız ona bakabilir misiniz?
Driverları DDU ile sildiniz mi?

Evet sildim, defalarca format da atıldı zaten. En son konuyu yazmadan önce DDU ile temizleyip Windows Update ile sürücüyü güncelledim elle kurmadan. O.C. Yapmadım her şey stock ayarda, RAM'lerin XMP açık onun dışında her şey default.

Sorun devam ediyor.

Edit: Sürücüleri tekrardan en güncelleriyle değiştirdim. Ardından ekran kartının uygulamasından frekansları kademeli olarak düşürdüm fakat sonuç alamadım. Ardından monitörden G-Sync, HDR ve OverDrive kapattım. Ardından Windows görüntü ayarlarından monitörü tekrar 165Hz'e aldım ve Windows Görüntü Ayarları başlığı altındaki HDR butonunu pasife çevirdim. 5-10 el kadar attım ve sorun olmadığını gördüm. Ardından monitörden pasif hale getirdiğim özellikleri birer birer test ederek tekrar aktifleştirdim. Şu an güncel olarak oyunumda bir sorun yok ve Windows Görüntü Ayarları kısmındaki HDR'nin pasif olması dışında hiçbir işlem yapmadım. O kadar araştırmış olmama rağmen hiçbir yerde böyle bir işlem önerildiğini veya çözüm olarak sunulduğunu görmemiştim. Bu sebeple paylaşmak istedim.

Sorun Çözüldü.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-07 011426.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-07 011426.png
    102,4 KB · Görüntüleme: 162
Son düzenleme:
Çözüm

Sorun devam ediyor.

edit: sürücüleri tekrardan en güncelleriyle değiştirdim. Ardından ekran kartının uygulamasından frekansları kademeli olarak düşürdüm fakat sonuç alamadım. Ardından monitörden G-Sync, HDR ve OverDrive kapattım. Ardından Windows görüntü ayarlarından monitörü tekrar 165Hz'e aldım ve Windows görüntü ayarları başlığı altındaki HDR butonunu pasife çevirdim. 5-10 el kadar attım ve sorun olmadığını gördüm. Ardından monitörden pasif hale getirdiğim özellikleri birer birer test ederek tekrar aktifleştirdim. Şu an güncel olarak oyunumda bir sorun yok ve Windows görüntü ayarları kısmındaki HDR'nin pasif olması dışında hiçbir işlem yapmadım. O kadar araştırmış olmama rağmen hiçbir yerde böyle bir işlem önerildiğini veya çözüm olarak sunulduğunu görmemiştim. Bu sebeple paylaşmak istedim.

Sorun çözüldü.

Hocam cok sağ olun guzelce aciklamissiniz. Umarim isine yarayan cikar. Elinize saglik, gecmis olsun :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı