LED avize montajı yaparken nelere dikkat edilmeli?

frtgng4

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi akşamlar.
İnternetten LED'li avize aldım ucuz bir şey. Onu monte etmem gerekiyor ama elektrik işlerinden hiç anlamıyorum. Konu montajı değil onu video izleyerek yaparım fakat bunun herhangi bir tehlikesi var mı kaçak olur mu yangına sebep olur mu neye dikkat etmem gerekiyor?

Montaj sırasında şalterleri kapatın ve bağlantıları sağlam yapın kablolar açıkta kalmasın. Bir sorun olmayacaktır.

Hocam bağlantıları sağlam yaparsanız sıkıntı olmaz. Gevşek bırakırsanız yangın riski bulunuyor.

Sigortayı kapatın ve elektrik olmadığına emin olun kontrol kalemi ile. Bu işlerde en iyisi ölçü aleti kullanmak. Ustam vardı zamanında kontrol kalemini çaylaklar kullanır ustalar ölçü aleti kullanır derdi. Ama siz ev kullanıcısı olduğunuz için kontrol kalemi iş görür.

İşleme başlamadan önce şalteri kapatın, ardından bir kontrol kalemi ile avize bölümünde elektrik olup olmadığını kontrol edin ve montaj işlemine devam edin, aldığınız ürünün değerlerini inceleyin ve evinizde olan ortalama elektrik wattına göre değerlendirme yapın.

Valla içime kurt düşüyo iyi yaparım bağlarım da emin olamıyorum işte elektrik şakaya gelmez sonuçta bi öneriniz var mı?
Hocam klemens kullanın iyice sıkın kabloları. Üzerinede izole bant sarın tamam.

Hocam klemens kullanın iyice sıkın kabloları. Üzerinede izole bant sarın tamam.
Sıra klemens veya wago klemens kullanabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar iyi akşamlar.
İnternetten LED'li avize aldım ucuz bir şey. Onu monte etmem gerekiyor ama elektrik işlerinden hiç anlamıyorum. Konu montajı değil onu video izleyerek yaparım fakat bunun herhangi bir tehlikesi var mı kaçak olur mu yangına sebep olur mu neye dikkat etmem gerekiyor?

Elektrikçi çağırmanda fayda var yaptım dersin açarsın şarteli kısa devre yapar buzdolabını falan bozar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Hocam; elektrikten hiç anlamıyorsanız yetkili bir elektrikçiyi çağırın. Çünkü elektrik işleri çok basit gibi görünse bile bilinçsizce yapılan bağlantılar çok büyük risklere (çarpılmalara, istenmeyen yangınlara, cihaz arızalarına, vb.) her zaman yol açabilir. Anahtar açıkken yanlış yapılan bağlantılarda (Örneğin avizedeki faz ucu iletken avize gövdesine avizenin topraklama ucu da varsa onun yerine yanlışlıkla verilebilir) bu durumda avize açıkken onun gövdesine dokunanlar için bir risk oluşturabilir, vb.) Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı