LED Fener Alınırken Öncelik Voltaj mı Olmalı?

Makaleler
13
Daha fazla  
Merhabalar kullanmakta olduğum fener kısa devre sonucu bozuldu. Yeni fener siparişi verdim fakat yine de danışmak istedim;
İki ürün vardı fiyatları hemen hemen aynı. Biri 7*7mm LED'e sahip ve iki adet 18650 pil kullanıyor diğeri ise 9*9mm LED'e sahip fakat bir adet 18650 pil kullanıyor. İki LED'in de üretim yeri aynı. Yüksek voltaj sağlayacağı için ve LED boyutlarında aşırı fark olmadığını göz önünde bulundurarak iki pil kullanan modeli tercih ettim. Bunun haricinde LED'in özelliklerine baktığımda kullanım için voltaj aralığının 6V ve 12V olduğunu gördüm. Elimde zaten 2 adet Sony VTC 5A pil mevcut bu yüzden iki adet pil kullanan model daha uygun geldi. Siz ne düşünüyorsunuz? Genelde fenerin içinde voltajı arttıracak devre elemanı oluyor mu? 9*9mm olan daha mı yüksek ışık verirdi? Bu tarz durumlarda LED ve voltaj arasında nasıl bir denklem kurmamız gerekir?

Son düzenleme:
Ürünler Aliexpress'te satılıyor incelemeleri mevcut fakat ikisini bahsettiğim koşullarda inceleyen yok. Lümenlerine Aliexpress'te bakmak yerine resmi sitesinde baktım fakat 7*7mm boyutun üstündeki LED'lerin özellikleri yazmıyor.
Buradan XHP 70.2 olanı aldım.

Burada da bahsettiğim diğer fener satılıyor. XHP 100 olan. Gerçekten aralarında fark olmuyorsa siparişi iptal edip diğerini alırım çünkü daha kompakt ve hafif. Tam performansında kullanamam diye 2 pil olanı tercih ettim.

Son düzenleme:
Açıkcası ben ikisini de almanı önermem, Convoy marka olanların fiyatı ile arasında çok fark var, bence üzer. Soğutması ve driverı kötü ise gerçekte Cree ledi kullansalar bile sıkıntı olur, driverı soğutan bloğa dair iç görsel koymadıklarına göre ince alüminyum kullanılmıştır blok olarak, tabii bu bir tahmin. Driver da muamma.

Convoylar iyidir, video incelemesi de bulursun.
Bende bunun 7135x8 driverlısı var, 5.kattan aşağıya ışığı vuruyor.

Bozulan feneri de yine Aliexpress'ten almıştım. T6 LED kullanıyordu parlaklığı iyiydi fakat tatmin edici değildi. Pili tam oturmadığından mı nedir sürekli parlaklık düşürüyordu. Sürücüden yana sıkıntı yok feneri komple söküp pili kablolarla direkt bağladığımda oldukça iyi ışık veriyordu. Fakat fenerle kullandığımda herhangi bir sarsıntı olduğunda ışık modunu ya değiştirir ya da tam güçte çalışmaz. Kısacası tekleme sorunu vardı düğmeden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Zaten kısa devre sonucu ilk düğmedeki plastik aksam eridi ve o taraftaki temassızlık çalıştırmıyor. LED'e enerji verdiğimde hâlâ çalışıyor. T6 LED'i kullanmıştım tekrar onu almak istemiyorum daha güçlü bir şey olmasını istiyorum ve fotoğraflardan baktığımda güçlü ışık veriyorlar. Soğutma konusunda LED ve sürücünün bulunduğu bölüm ile fenerin dış kısmı birbirine vidalı şekilde geliyor. Eski kullandığımda da ısınma sorunu yaşamadım bunda da yaşamam. Zaten bisiklette kullanacağım için kolay kolay ısı problemi olmaz. Verdiğiniz bilgiler neticesinde siparişi iptal ettim şimdi 9*9mm tek pilli olanı alacağım. Aynı ya da biraz düşük ışık verse bile hafiflik olarak öne geçeceğini düşünürüm. Bu LED ve voltaj arasındaki bağlantıyı detaylı anlatsanız kafamdaki bütün soru işareti kalkacak esasında.

Bendeki Convoy'un driverı 7135x8. 7135x3, x4, x6 şeklinde kart yapılandırılabiliyor, buna göre ledin verdiği lümen artıyor. Yani driver ledin kapasitesinin ne kadarını kullanabileceğini belirliyor.

7135 çip 0.35A'e izin verir, 8 tane kullanınca 2.8A çekebilir pilden.

İstediğin bilgi driverı ile ilgili, onlar bilgi vermemiş. Fotoğrafa güvenme bence.

T6 kullanmış olabilirsin ama kullanılan driver kısıtlı olabilir, verdiğim linkteki videolara göz atmadıysan bir göz at, tercih senin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Baktığım fotoğraflar kullanıcıların yolladığı fotoğraflar. Bir fotoğrafta yine Aliexpress'ten alınmış T6 LED fener var XHP 100 ile aralarındaki fark da oldukça fazla. Ayrıca convoy s2+ merceksiz ve reflektör ile yansıtması hoşuma gitmedi. Fotoğrafları format uyumsuzluğundan buraya atamıyorum.
XHP 70.2'den daha büyük LED'lerin cree markası olduğu muamma kanaatine vardım ve sürücülerin de iyi olmadığını düşündüğünüz için direkt pillerle 7.4 volt güç vermesi için siparişimi sürdürmeye karar verdim.
Aliexpress'te XHP 160 diye satılan oldukça büyük LED fenerler mevcut XHP 70.2 ile karşılaştırdığında hemen hemen aynı olduğunu söylüyor. Bu yüzden iki pil ile 70.2 kullanmak daha mantıklı geldi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Tabi alacağım fenerdeki LED'in de klon olma ihtimali var. Geldiği vakit incelemesini bu konuda paylaşırım.

Son düzenleme:
Ayarlanabilir mercekli bir ürün istiyorsani S2+ ihtiyacına haliyle cevap veremez.

İlk videoda hangi özellikteki ürünlerin karşılaştırıldığı belirtilmemiş. Önceki mesajda driver yapılandırılmasının öneminden bahsetmiştim.

Öte yandan; lumen bazında 70.2'nin avantajlı olduğu zaten aşikar.

Bu sarfiyata yansıyor tabii: XM L2'nin maks. güç sarfiyatı şayet driverla tam performans alınırsa 10W, 70.2 benzer durumda 29W.

Bendeki S2+ tam parlaklıkta 70dk civarı sürede pili yiyiyor. Aldığın üründe 26650 pil opsiyonun olması bundan olsa gerek.

Son düzenleme:
Güç tüketimi bazında sorun olacağını zannetmiyorum zira VTC 5A 2600 mAh kapasitesi mevcut. O sattıkları piller de hiç dedikleri değerleri vermiyor. Sattıkları 26650 pilde 5000 mAh yazıyor fakat 3000 mAh kapasitesi var. Ayarlanabilir olmasından ziyade mercek yerine reflektör kullanılmış ortaya odak yapıp etrafa daha az ışık veriyor. Bana geniş alanda eşit ışık yayan fener lazım. Yine de bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Büyük LED'e sahip fener almak daha avantajlı olacaktır ileride buna uygun sürücü ile geliştirme yapma fırsatı sunuyor. XHP 100'de pil tüketimi yüksek olup tek pil kullanması kısa süreli kullanım sağlayacaktı ekstra pili yanımda taşımam gerekirdi. Kullanıma en uygun fenerin bu olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…