LED ışık yapımı

Bağlantı şekli ile alakalı. Ama yük kısmında seri ya da paralel bağlasanız da voltaj tek lambanın ihtiyacı kadar olmalı. Önemli olan akım.

Hocam seri bağlantı ile 6 tane LED yakabiliyorum. Ama normal olarak ışık seviyesi düşüyor 5 tane yeterli seviyede yanıyor. 4 mavi 1 kırmızı yaptım toplam 2 kalın pil, 3v, 330ohm direnç ile yaptım. 9 v pil ile 15 tane LED yakabiliyorum demekmi oluyor?

Uğraşmana çok gerek yok. AliExpress'ten 10-15 TL'ye alabilirsin. 10-15 TL bulabilirsin bence.

Hocam çok beklemek istemiyorum ve hobi olarak yapıyorum. En azından bu sıkıcı günlerde bir uğraşım olsun diye. Yine de teşekkür ederim yardım için andar han hocamın dediği gibi D boyutunda pil ve pil yatağı alıp güzel bir sistem yapacağım.

Pil ile uğraşmaktansa elinizde 9-12 volt bir adaptör varsa daha kolay olur. Tabi volt amper vb şeylere dikkat ederek.

Zamanla öğrenirsiniz. Kendim de eski adaptörleri gece lambasına dönüştürüyorum LED kullanarak. Bir kondansatör iki direnç yeterli oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…