Çözüldü LED trafosu ses yapıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Arkadaşlar selamünaleyküm. LED çalıştırmak için 12V 33A değerlerinde bir LED trafosu aldım. Ürünü ilk çalıştırmamda LED'ler bağlı olmadığı halde cızırtılı bir ses geliyor. LED'leri bağlayınca da o cızırtılı ses devam ediyor. Trafo arızalı mı acaba? O cızırtılı sesin gelmesi normal mi?

Çözüm
Cızırtı sesi normal değildir, hafif bir vınıltısı olsaydı bu normal olurdu. Çünkü cızırtı sesi elektronik iç yapısında soğuk lehim, vb. iç sıkıntılar olduğunu, vınıltı sesi ise çoğunlukla coil whine sesinin o anda SMPS'de bulunduğunu gösterir. Cızırtı sesi betamax (küçük video) kasetli Sony betamax video player cihazımda vardı ve 25 watt'lık çok çıkışlı besleme trafosuna 220 volt AC giriş bağlantısında soğuk lehimin oluştuğunu görüp bu noktayı lehimlememle iç cızırtı sorununu çözmüştüm. Yani cızırtı mutlaka bu tipte elektronik iç sıkıntıları (soğuk lehimleri) bize işaret eder. O nedenle cızırtı sesi varsa mutlaka iadesini isteyin. Kolay gelsin.
Normalde bunlarda fazla ses olmaz. Fanlı modellerde biraz olabilir. Fazla ses varsa iade edebilirsiniz.

İade edin derim. Belki Coil Whine diyeceğim ama bunlarda olması zor.

Anladım hocam. İade veya değişim isteyebilirsiniz.

Cızırtı sesi normal değildir, hafif bir vınıltısı olsaydı bu normal olurdu. Çünkü cızırtı sesi elektronik iç yapısında soğuk lehim, vb. iç sıkıntılar olduğunu, vınıltı sesi ise çoğunlukla coil whine sesinin o anda SMPS'de bulunduğunu gösterir. Cızırtı sesi betamax (küçük video) kasetli Sony betamax video player cihazımda vardı ve 25 watt'lık çok çıkışlı besleme trafosuna 220 volt AC giriş bağlantısında soğuk lehimin oluştuğunu görüp bu noktayı lehimlememle iç cızırtı sorununu çözmüştüm. Yani cızırtı mutlaka bu tipte elektronik iç sıkıntıları (soğuk lehimleri) bize işaret eder. O nedenle cızırtı sesi varsa mutlaka iadesini isteyin. Kolay gelsin.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı