Left 4 Dead 2 kasıyor

İşletim sistemi
Windows 10

231981

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar oyun ne zamandır vardı kütüphanede. İndirip oynayayım dedim ama pişman oldum. BF1, BF4 oyunlarını hem Single hem de multiplayer'da sorunsuz oynadığım sistem de bu oyunu adamakıllı oynayamadım. Oyun eski olduğu için mi oluyor bilmiyorum ama 200-300 FPS gösteriyor ama lag mı desem takılma mı desem garip bir his var oyun hiç akıcı değil. Yüksek FPS verdiği için oluyordur dedim RTSS ( RivaTuner ) ile FPS'yi 75Hz'e sabitledim sabit 75FPS'de bile oyun akıcı değil kasma hissi var multiplayer oynanmıyor zaten akıcı olmadığı için önümde ki zombiyi bile zor vuruyorum oyunda. Bunun bir çözümü var mı acaba? Yoksa sileceğim oyunu.

Yüksek fps her zaman daha akıcı olması gerekir. Ancak akıcılığı belirleyen işlem birde binde bir yüzde bir fps denen durumlar var. Bu fps oranlarını açın muhtemelen çok düşük çıkacaktır.

Deneyebileceğiniz tek şey ddu ile ekran kartı driverınızı silip geri yüklemek. Eğer sorun çözülmüyorsa ve oyununuz orjinalse uyumluluk problemi olabilir. Buna da yapacak bir şey yok. FPS sabitleme çözüm olmaz.

Yüksek FPS her zaman daha akıcı olması gerekir. Ancak akıcılığı belirleyen işlem bir de binde bir yüzde bir FPS denen durumlar var. Bu FPS oranlarını açın muhtemelen çok düşük çıkacaktır.

Deneyebileceğiniz tek şey DDU ile ekran kartı driverınızı silip geri yüklemek. Eğer sorun çözülmüyorsa ve oyununuz orijinalse uyumluluk problemi olabilir. Buna da yapacak bir şey yok. FPS sabitleme çözüm olmaz.

Hocam sanırım oyun eski olduğu için grafikleri ne kadar en yükseğe de alsam ekran kartına yüklenmiyor. Steam'da bu konuda ki grafik modlarını ve diğer birkaç tanesini yükledim oyuna neredeyse sıfır kasma takılma var düzeldi sanırım. Ekran kartına yüklendiği için düzeldi herhalde.

RX 6600 ve R5 5500 ile Ultra ayarlarda denedim. Ekran kartı kullanımı %71'di.

Ekran görüntüsü 2023-08-29 172628.jpg

Bu konuşma tabirinin Technopat Sosyal'de yeri yoktur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı