Legacy BIOS sisteme Linux kurulur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tecnoemo

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Evet uzun zaman sonra Linux ile ilgili bir konu
Gelelim fasulyenin faydalarına
Eski BIOS yani legacy BIOS'lara Linux kurulur mu?
Hatırlarsanız en iyi Linux hangisi diye bir konu açmıştım ve çoğunlukta Linux Mint dedi.

Neden içimden geçen Linux Mint kurmak çünkü USB ile çalıştırırken bile çok iyi performans gösteriyordu.

Neyse konu ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz yeni konularda görüşürüz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Legacy fark etmez. Ben mesela UEFI desteklemeyen sistemime Linux Mint dahil bir sürü Linux dağıtımı kurdum. Dualboot yaparsanız iyi olur.

Tabii ki kurarsın.

Ek olarak Dual boot rehberi olarak bunu kullanın sonra 2. Terminator vakaları yaşamayalım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Legacy fark etmez. Ben mesela UEFI desteklemeyen sistemime Linux Mint dahil bir sürü Linux dağıtımı kurdum. Dualboot yaparsanız iyi olur.
Win 11 Kullanıyorum ve 20.3 cinnamon kuracağım sıkıntı çıkarmaz değil mi?
Dual Boot ne demek biliyorum Windows yanında ikinci bir sistem kullanmak ama tam anlamını bilmiyorum söyleyebilirseniz teşekkür ederim.
Dual Boot sorunsuz çalışır mı yani hem Windows hem Linux çalışır mı?
Eski BİOS'lar için BİOS'tan Dual Boot yok değil mi videoda ki gibi mi olacak?

Windows 11 kullanıyorum ve 20.3 cinnamon kuracağım sıkıntı çıkarmaz değil mi?

Çıkarcağını sanmıyorum, çıkarsa konu açın -hemen Linux'u silmeyin- çözmeye uğraşırız.

Dual boot ne demek biliyorum Windows yanında ikinci bir sistem kullanmak ama tam anlamını bilmiyorum söyleyebilirseniz teşekkür ederim.

Bir sistemde 2 işletim sistemi demek, GRUB isimli menü ile hangi işletim sistemine gireceğinizi seçersiniz.

Dual boot sorunsuz çalışır mı yani hem Windows hem Linux çalışır mı?

2 işletim sistemi de sorunsuz çalışır.

Eski BIOS'lar için BIOS'tan Dual boot yok değil mi videoda ki gibi mi olacak?

Anlayamadım.

Dual boot için bir engel yok.
Windows 11 de Legacy mod ile kuruldu değil mi?

O videodaki gibi seçim yeri zaten Dual boot oluyor değil mi?
Ben Windows Boot Menager ile karıştırdım herhalde Boot Menager ile açılmaz değil mi Linux.

Evet.
Siz Legacy modda kurulum yapınca GNU/Linux Grub'unu diskin başına kurun. Bir sorun yaşanmaz.
Grub'da GNU/Linux de Windows da bulunur. İstediğinizi başlatırsınız.

Siz Legacy modda kurulum yapınca GNU/Linux Grub'unu diskin başına kurun. Bir sorun yaşanmaz.
Grub'da GNU/Linux de Windows da bulunur. İstediğinizi başlatırsınız.
Diskin başı derken anlayamadım?
Linux Mint ISO dosyasını USB'ye Rufus ile mi aktarayım başka bir yazılım ile mi aktarıyım.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…