Legacy'den UEFI geçme

Samedd67

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
ASROCK A320M-HDV R4.0
İyi günler Technopat ailesi.
Bilgisayarıma Windows'u kurarken legacy olarak kurmuşum bunu formatlayarak UEFI geçireceğim.
Ancak PC'de takılı 3 tane diskim var biri M.2 SSD diğerleri HDD. Harddiste bulunan veriler silinsin istemiyorum 1TB'lık dosya var.
HDD'leri kasadan çıkarsam sadece M.2 SSD takılıyken sistemi UEFI geçirsem daha sonra HDD'leri takdığımda algılamama sorunu oluşur mu?

Yaşanmaz. UEFI geçerseniz HDD takılı kalsa da olur legacy boot yapamaz zaten BIOS.
Karma başlatma yapabilen BIOS modelleri var.
İçiniz o diskleri çıkarıp format atınca rahat olacaksa o şekilde yapabilirsiniz sorun olmaz.

teşekkürler, sistemi UEFİ geçirme amacım Secure Boot açmaktı windows 11 geçmek istiyorum. Sistemim legacy olduğu için secure boot işe yaramıyor diye yazı okudum. biostan Secure Boot açtığımda win11 sistem gereksinimleri SB yüzünden karşılanmıyor yazıyor. UEFİ geçtiğimde bu sorun çözülür değil mi?

teşekkürler, sistemi UEFİ geçirme amacım Secure Boot açmaktı windows 11 geçmek istiyorum. Sistemim legacy olduğu için secure boot işe yaramıyor diye yazı okudum. biostan Secure Boot açtığımda win11 sistem gereksinimleri SB yüzünden karşılanmıyor yazıyor. UEFİ geçtiğimde bu sorun çözülür değil mi?
Evet. Windows 11 için ayrıca TPM özelliği de gerekiyor. Anakartınızın desteklediğinden emin olun.

Evet TPM2.0 destekliyor sadece Secure Boot sorununu çözememiştim birazdan onu halledeceğim cevaplarınız için teşekkürler :)

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-10-22 133124.png
    Ekran görüntüsü 2022-10-22 133124.png
    124 KB · Görüntüleme: 50

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı