Legion 5 vs Aorus 15P KD

Göktürk Geren

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, üniversite sebebiyle şehir dışındayım ve beni uzun yıllar yarı yolda bırakmayacak 25k tavan fiyatlı laptop arıyordum. Sık sık taşıyacağım bu yüzden malzeme kalitesi, fan sesi (HP Omen'den vazgeçme sebebimdir) ve soğutma performansı çok önemliydi ve güç anlamında da bu iki laptop ilgimi çekti.

Lenovo Legion 5
-5800H
-3060 maxP
-16 GB ram
-1 TB ssd
-165hz wqhd(2k) ekran
-freedos

Aorus 15P KD
-11800H
-3060 (kaç W bilmiyorum)
-16GB ram
-512GB ssd
-240hz fhd ekran
-windows 10

Bu fiyat skalasında başka öneriniz varsa açığım, fakat bu iki bilgisayardan birini kullanan biri deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.

Fan sesi sebebiyle OMEN'den vazgectim demissiniz ama turbo modda bu modellerin hemen hemen hepsi 55 dB civari ses cikariyor zaten. Bu uc modelin turbo modda fan sesi tarafinda pek fark yok.

Aorus modelinde de 130W 3060 var. Normalde Aorus derdim zira FHD - 240 Hz ekran daha iyi olur 3060 icin ama Legion 5 ile aradaki fiyat farkina degmez.

Legion 5 kullanıyorum ama alırken aklımdaki modellerden biri de Aorus'du. 4K ve OLED ekran olması beni cezbetmişt. Sonradan Legion 5 indirime girince onu aldım. Yani hangisini uyguna bulursanız onu alın çok fark etmez, ben şahsen öyle yaptım. Ayrıca 3060 için 25bin TL para çok, ben 13 bine aldım :/ bu paraya ben olsam 3070'li Omen alırdım.

Omen 17 gayet iyiydi, benim Monster kadar sesi olamaz ya?
Normalde Gigabyte ama fiyat farkına değer mi?
O yüzden L5 ama hala Omen 17 derim.

Omem mantıklıdır. Aorus 115W ve MUX yok. 240Hz avantaj ama MUX olmayınca 10. nesil modelleri gibi ekrandan faydalanamayacaksın. (10. nesilde MUX var.) Özel fan profili atarsın vb. birçok yol var fanı kısmak için. Tek endişen büyük ekran olsun taşıma amaçlı ise.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…