Lehim ile Devredeki Parça Bozuldu

m.b.d45

Hectopat
Voltaj regülatör devresindeki potansiyometreyi yenisi ile değiştirmek isterken parçanın bacaklarının bağlı olduğu iletken parlak maddeyi çok ısıttığım için yerinden çıktı.
Ne yapmam gerekiyor?

Dosya Ekleri

• Build Your Own Patch Antenna for Your Next PCB-47396_LI.jpg
    Build Your Own Patch Antenna for Your Next PCB-47396_LI.jpg
    89,9 KB · Görüntüleme: 89
Voltaj regülatör devresindeki potansiyometreyi yenisi ile değiştirmek isterken parçanın bacaklarının bağlı olduğu iletken parlak maddeyi çok ısıttığım için yerinden çıktı.
Ne yapmam gerekiyor?

Çok basit. Kopan padin yolunu takip edip gittiği komponentten kablo ile yol çekin. Bu kadar.
Pedi mi kopardın, anlamadım?

Gülmenizin sebebini anlamadım. Ben şematikten bakarak iPad mini anakartına saç telinden ince kabloyla yol çekebiliyor iken bu arkadaş basit yolların göründüğü bir PCB'de normal bir kabloyla yol çekemez mi yani? Öyleyse komik cidden.

Son düzenleme:
Çok basit. Kopan padin yolunu takip edip gittiği komponentten kablo ile yol çekin. Bu kadar.

Gülmenizin sebebini anlamadım. Ben şematikten bakarak iPad mini anakartına saç telinden ince kabloyla yol çekebiliyor iken bu arkadaş basit yolların göründüğü bir PCB'de normal bir kabloyla yol çekemez mi yani? Öyleyse komik cidden.
Gittiği yer ulaşılamaz bir yer de yapılacak başka bir şey yoksa yenisini alacağım.

Gittiği yer ulaşılamaz bir yer de yapılacak başka bir şey yoksa yenisini alacağım.

Yapacak başka bir şey daha var. Birincisi padin koptuğu yerde çok az bile yol kaldıysa orayı kazıyıp lehim yapılabilir ama çok sağlam olmaz. Sizin durumunuzda tavsiyem padin koptuğu yerde yol kaldıysa hafifçe kazıyıp multimetre ile diyot modunda yolun nereye gittiğini bulmanız ve oradan yol çekmeniz olacaktır.
Büyük bir ped kopmuşsa ve rahat bir alandaysa ped tamiri daha uygundur. Yol çekmek kaba görünür.

Haklısınız o konuda. Ama ben genelde görünüşten daha çok sağlamlığa önem veriyorum. Tabii görünüşte önemli ama çöpe gitmesinden daha iyidir diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı