Ne amaçla kullanacağın önemli. Profesyonelsen ve çok lehimleme yapıyorsan istasyon tarzı öneririm.
Ben yıllardır Sunline 852d+ kullanıyorum. Yanına bir de vakumlama istasyonu aldım ve her işi yapabiliyorum.
Hobi amaçlı ara sıra kullanacaksan mini ts100 çok iyi bir havya. Pahalı ama çok kaliteli. 2 yıldan uzun süredir kullanıyorum.
Eğer bu bütçelere çıkamıyorsan ve sıcak hava tabancası lazım değilse ucu değiştirilebilir normal bir kalem havya yetecektir.
Kısacası bütçe ve kullanım hedefi belirtmen gerek.
Arkadaşların önerdiği havyalar alınabilir eğer bu işi hobi amaçlı yapacaksanız bunlardan alın ama ben kullandığım havya çok teknolojik olsun temas ettiği yüzeyin ısısına iletkenlik değerine göre ayar yapsın şaseleri anında sökeyim derseniz 25-30 bin civarı havyalar mevcut.
Ne amaçla kullanacağın önemli. Profesyonelsen ve çok lehimleme yapıyorsan istasyon tarzı öneririm.
Ben yıllardır Sunline 852d+ kullanıyorum. Yanına bir de vakumlama istasyonu aldım ve her işi yapabiliyorum.
Hobi amaçlı ara sıra kullanacaksan mini ts100 çok iyi bir havya. Pahalı ama çok kaliteli. 2 yıldan uzun süredir kullanıyorum.
Eğer bu bütçelere çıkamıyorsan ve sıcak hava tabancası lazım değilse ucu değiştirilebilir normal bir kalem havya yetecektir.
Kısacası bütçe ve kullanım hedefi belirtmen gerek.
Profesyonel olarak kullanacağım. Bütçem 5-6k anca olur çünkü işin içinde babam var 16 yaşındayım. Böyle söyleyince acemi olarak düşünebilirsiniz fakat şuan 9. sınıftayım 6. sınıftan beri bu işlerle çok haşır neşir oldum ayrıca paramı saçma sapan gidip internet kafelerde falan harcamak istemiyorum. Onun yerine böyle işime yarar aletlere harcamak istiyorum.
Profesyonel olarak kullanacağım. Bütçem 5-6k anca olur çünkü işin içinde babam var 16 yaşındayım. Böyle söyleyince acemi olarak düşünebilirsiniz fakat şuan 9. sınıftayım 6. sınıftan beri bu işlerle çok haşır neşir oldum.
Genel olarak kullanacağım. Devre kartlarına bileşen monte etmek , PCB üzerindeki bağlantıları düzeltmek , SMD bileşenlerini lehimlemek , elektronik cihaz tamiri vs.
Genel olarak kullanacağım. Devre kartlarına bileşen monte etmek , PCB üzerindeki bağlantıları düzeltmek , SMD bileşenlerini lehimlemek , elektronik cihaz tamiri vs.
O zaman istasyonlu bir cihaz alman gerek. Yukarıda önerdiğim sunline 852d+ ve dengi hepsi iş görecektir. Bütçeyi biraz arttırırsan vakum istasyonu olan bir tane almanı tavsiye ederim. Lehim sökerken hem çok maliyetten hem de zahmetten kurtarır.
O zaman istasyonlu bir cihaz alman gerek. Yukarıda önerdiğim sunline 852d+ ve dengi hepsi iş görecektir. Bütçeyi biraz arttırırsan vakum istasyonu olan bir tane almanı tavsiye ederim. Lehim sökerken hem çok maliyetten hem de zahmetten kurtarır.