Lehimli İşlemci Başka Anakarta Takılabilir mi?

AliYağcı

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, anakartım da bir arıza var. Tamirini yaptırmak 300-400 TL. O fiyata bir anakart alacağım ama işlemcim laptop işlemcisi ve anakarta yapışık gibi bir şey. Anakarttan ayırıp, yeni alacağım ama yeni anakarta takmam mümkün müdür ve mümkünse nasıl yapacağım? Anlatırsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Umarım işine yarar😊

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Umarım işine yarar😊

Bu işlerden pek anlamıyorum ama benim işlemcide aynı o işlemciden masaüstü anakarta sorunsuz takılır mı ? onun için özel anakartlar vs. var mı ?

Bu işlerden pek anlamıyorum ama benim işlemcide aynı o işlemciden masaüstü anakarta sorunsuz takılır mı ? onun için özel anakartlar vs. var mı ?
Masaüstü anakarta takabileceğinizi sanmıyorum o işlemciyi, yine laptopa takarsınız ancak. Bu arada laptop işlemcileri ile ilgili ağım şahım bir bilgim yok, masaüstü anakartlarında o işlemciye takabileceğiniz bir soket bilmiyorum.

Lehimli işlemciyi anakarttan sökmek ayrı işkence, başka bir anakarta geri takmak ayrı bir işkence. BGA Lehimleme istasyonu ve istasyonu kullanabilen tecrübeli birisi lazım. Kendi başınıza yapabileceğiniz bir şey değil.

Videoda olan anakart soketli bir yapıya sahip. Önceki dizüstü bilgisayarım da böyleydi. Bu şekilde olursa işlemci veya anakart değişikliği yapmak uyumlu bileşenler olduğu sürece kolay. Ama çoğu dizüstü bilgisayarın işlemcisi anakarta soketli şekilde değil, lehimli şekilde gelir. Lehimli işlemciyi söküp başka bir anakarta lehimlemek de hiç kolay bir iş değil. Kısacası işlemci lehimli ise dediğiniz şey pek mümkün değil.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı