Lenovo C24-20 nasıl alınır mı?

Bütçe
1000
Makaleler
4
Alınabilir hocam.

Teşekkür ederim. Artık yeni konu açacaktım neredeyse başlık çok mu kötü diye 🤣 tecrübeniz ve bilginiz varsa birkaç sorum var cevaplar mısınız?
1. standart bir oyuncuyum dediğim gibi Online CS:GO ya da PUBG gibi oyunlardan çok haz etmem ms ve Hz'ye mi yoksa FreeSync ve panele mi önem vermeliyim piyasada birkaç tane daha monitör var benim gördüğüm 900 TL bandında.

qe0ee-a01-p-HBV00000SVXJ3?magaza=Tekboyut%20Bili%C5%9Fim%20Teknolojileri&utm_source=pc&utm_medium=epey&utm_campaign=c&utm_content=HBV00000SVXJ3&utm_term=c&wt_pc=epey.c.c.c

Teşekkür ederim. Artık yeni konu açacaktım neredeyse başlık çok mu kötü diye 🤣 tecrübeniz ve bilginiz varsa birkaç sorum var cevaplar mısınız?
1. standart bir oyuncuyum dediğim gibi Online CS:GO ya da PUBG gibi oyunlardan çok haz etmem ms ve Hz'ye mi yoksa FreeSync ve panele mi önem vermeliyim piyasada birkaç tane daha monitör var benim gördüğüm 900 TL bandında.

qe0ee-a01-p-HBV00000SVXJ3?magaza=Tekboyut%20Bili%C5%9Fim%20Teknolojileri&utm_source=pc&utm_medium=epey&utm_campaign=c&utm_content=HBV00000SVXJ3&utm_term=c&wt_pc=epey.c.c.c

Hocam öncellikle bir linki yanlış atmışsınız.
Tabii ki Hz, MS ve FreeSync önemli.
İlk önce FreeSync nedir?
FreeSync, değişken yenileme hızını destekleyen, ekranın yenileme hızı ile içeriğin kare hızı arasındaki yanlış hizalanmanın neden olduğu yırtılmayı önlemeyi ve takılmayı azaltmayı amaçlayan sıvı kristal ekranlar için uyarlanabilir bir senkronizasyon teknolojisidir. (Yani yırtılmaları önler)
Hz ise
Monitörlerdeki Hertz, montörün saniyede yapabildiği tazeleme oranıdır. 60 Hz bir monitör, saniyede 60 görüntü tazelemesi yapabildiğinden dolayı ekrana 60 kare getirebilir... 60 Hz, sabit 60 FPS demek değildir. 60 Hz bir monitör, oyun 120 FPS ile çalışıyorsa size bu 120 FPS içinden 60 tanesini gösterebilir demektir.
Ms ise gecikme süresidir. Ne kadar küçükse o kadar iyidir.
Yani aslında panel de önemli IPS en iyi ama çok pahalı
TN panel ise ona yakın.
VA panel en çok kullanılan panel.
Yani çok profesyonel oyun oynamıyorsanız o monitör iyi (Benq en iyi gibi)

Hocam öncellikle bir linki yanlış atmışsınız.
Tabii ki Hz, ms ve FreeSync önemli.
İlk önce FreeSync nedir?
FreeSync, değişken yenileme hızını destekleyen, ekranın yenileme hızı ile içeriğin kare hızı arasındaki yanlış hizalanmanın neden olduğu yırtılmayı önlemeyi ve takılmayı azaltmayı amaçlayan sıvı kristal ekranlar için uyarlanabilir bir senkronizasyon teknolojisidir. (yani yırtılmaları önler)
Hz ise.
Monitörlerdeki Hertz, montörün saniyede yapabildiği tazeleme oranıdır. 60 Hz bir monitör, saniyede 60 görüntü tazelemesi yapabildiğinden dolayı ekrana 60 kare getirebilir... 60 Hz, sabit 60 FPS demek değildir. 60 Hz bir monitör, oyun 120 FPS ile çalışıyorsa size bu 120 FPS içinden 60 tanesini gösterebilir demektir.
Ms ise gecikme süresidir.
Yani aslında panel de önemli IPS en iyi ama çok pahalı.
TN panel ise ona yakın.
VA panel en çok kullanılan panel.
Yani çok profesyonel oyun oynamıyorsanız o monitör iyi (benq en iyi gibi)

Teşekkür ederim, bunları biliyorum aslında ama benim için tam olarak ne daha iyi olur ona karar veremiyorum. 60 ile 75 Hz arasında çok fark olacağını sanmıyorum. Ben biraz daha araştırayım bari ms mi daha önce gelmeli FreeSync teknolojisi mi? IPS bir monitörde 5ms ve FreeSync bulsam rahatlıyıcam herhalde 😁

Teşekkür ederim, bunları biliyorum aslında ama benim için tam olarak ne daha iyi olur ona karar veremiyorum. 60 ile 75 Hz arasında çok fark olacağını sanmıyorum. Ben biraz daha araştırayım bari ms mi daha önce gelmeli FreeSync teknolojisi mi? IPS bir monitörde 5ms ve FreeSync bulsam rahatlıyıcam herhalde 😁
Hocam 60 ve 75 hz çok fark etmez ama şunu söylemem gerek

Belki iyi bir seçenek olabilir

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı