Çözüldü Lenovo G24-20 monitörü sürekli HDR açık şekilde kullanmak sorun olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

smlyksel

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Elektronik / İT
Monitör
Lenova g24-20
Merhaba arkadaşlar. Lenovo G24-20 monitör aldım QLED 120 Hz bir televizyon kullandığımdan biraz sönük kaldı nit değeri yüksek olmasına rağmen monitörün. HDR açtım şimdi görüntü çok canlı ve parlak gözlerimi biraz yoruyor ama tatmin ediyor.

Sorum şu sürekli HDR ile kullanmam sıkıntı olur mu? ( HDR kullanmalı mıyım fikrinizi de merak ediyorum)

Diğer sorum ise monitör ayarlarında sRGB diye bir ayar var seçili değil seçmeli miyim?
Diğer sorum dcr diye bir şey var o nedir bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba arkadaşlar. Lenovo G24-20 monitör aldım QLED 120 Hz bir televizyon kullandığımdan biraz sönük kaldı nit değeri yüksek olmasına rağmen monitörün. HDR açtım şimdi görüntü çok canlı ve parlak gözlerimi biraz yoruyor ama tatmin ediyor.

Sorum şu sürekli HDR ile kullanmam sıkıntı olur mu? ( HDR kullanmalı mıyım fikrinizi de merak ediyorum)

Diğer sorum ise monitör ayarlarında sRGB diye bir ayar var seçili değil seçmeli miyim?

Öncelikle OLED TV ile bu monitörü kıyaslamak mantıklı olmamış. Nedenine değinmeye gerek yok diye düşünüyorum. Nit değeri ile olmuyor bu işler sadece.
Konuya ve sorularına gelelim.
HDR'yi her zaman açık kullanmaya gerek yok. Kullanım şekline göre açık veya kapalı olsun. Mesela film izleyeceksin, açabilirsin.
sRGB modu oyuncuların tercih ettiği ayar değildir. Renk ve renk tonlarında kaliteyi arttırıyor.
DCR ise açılımı "Dinamik kontrast oranını etkinleştirir." demektir.
DCR ne demek? Kısacası HDR, sRGB ve DCR kişisel ayarlardır. Dilersen açarsın.

1677661924238.png

Öncelikle OLED TV ile bu monitörü kıyaslamak mantıklı olmamış. Nedenine değinmeye gerek yok diye düşünüyorum. Nit değeri ile olmuyor bu işler sadece.
HDR'yi her zaman açık kullanmaya gerek yok. Kullanım şekline göre açık veya kapalı olsun. Mesela film izleyeceksin, açabilirsin.
sRGB modu oyuncuların tercih ettiği ayar değildir. Renk ve renk tonlarında kaliteyi arttırıyor.
DCR ise açılımı "Dinamik kontrast oranını etkinleştirir." demektir.
DCR ne demek? Kısacası HDR, sRGB ve DCR kişisel ayarlardır. Dilersen açarsın.

1677661924238.png

Çözüm
Dcr ise açılımı "dinamik kontrast oranını etkinleştirir." demektir.
Dcr ne demek? Kısacası HDR, sRGB ve dcr kişisel ayarlardır. Dilersen açarsın.

Eki Görüntüle 1685950

TV ile kıyaslamadım gözüm ona alışmış ya bu monitörde HDR'yi açmadan o canlılığı yakalayamadım o yüzden sürekli açık kalsa sorun olur mu diye sormak istedim.

Diğer cevaplarınız için çok teşekkürler açıklayıcı oldu sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı