Lenovo G510 eGPU kullanılır mı?

bloodrexx

Hectopat
Laptop markası: Lenevo
Modeli: G510
Özellikleri:
RAM: 4 GB 1600 MHz ama 8 GB yapacağım.
İşlemci: Intel i3 4000M 2.40 GHz
Ekran kartı: Intel HD Graphics 4600 ve AMD Radeon R5 M.230
Bu laptopta Fortnite oynamak istiyorum eGPU ile.

Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemci ile eGPU yapmanızı pek tavsiye etmem. eGPU kullandığınızda yanılmıyorsam PCI Express 2.0 1x hızında kullanıyorsunuz. Bu zaten başlı başına büyük bir performans kaybı. Çok saçma bir yatırım olur sizin için. Elinizdeki cihazı eGPU yaptığınızda yerinden kaldıramayacaksınız. Bunun yerine Elinizdeki cihazı satıp masaüstü toplamanızı tavsiye ederim. Emin olun satıp yeni sistem toplamak eGPU kurulumundan daha zahmetsiz olur.

Overclock gibi şeyler olur mu? fortnite oynamam için
İmkansız şeyler peşindesiniz hocam. O iş yaş ben size söyleyeyim. eGPU olayını daha çok i7 4700HQ tarzı güçlü diyebileceğimiz işlemcilerle yapılınca mantıklı, alacağınız performans %10'u geçmez o işlemci ile.

Aynı cihazı arkadaşım kullanıyor i7 4702mq yada i7 4712mq işlemci alıp işlemcinizi değiştirirseniz yapabilirsiniz. Arkadaşı i7 4712mq ile RX 560 kullanıyor yaklaşık 1 senedir herhangibir modlama yapmanızda gerekmiyor. BIOS' dan dahili ekran kartınızı devre dışı bırakığ direk takıp çalıştırabiliyorsunuz tabi harici monitör şart kullanmak istiyorsanız.

Merhaba tekrar başlatayım dedim konuyu aynı cihaz bende var ama işlemcisi i5 4200m ve ekran kartı olarak rx 550 takmak istiyorum şuanki fiyatı 600 tl civarında egpu aparatı da 500 tl desek psu ya da 100 tl dersek 1200tl gibi bir maliyeti olucak sizce değer mi uğraşmalı mıyım ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı