Lenovo G510 MacOS Sierra Sorunları

oguzhanayezir

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Bilgisi:

Lenovo G510
İşlemci : 2,,49 GHz Intel Core i5
Bellek: 12 GB DDR3 (Yükselttim stok olarak 4 GB)
Ekran Kartı : İntel HD Graphics 4600 1536 MB
Ethernet : Qualcomm Atheros AR8172 (kartımı okuttum düzgün çalışıyor.
Clover Bootloader kullanıyorum.

Şu an çalışmayan bildiğim kadarıyla sadece Wifi kartım var. Onu da Dark nano USB adaptör ile çözdüm.

Şu an herşey neredeyse stabil. Ekran kartımı, ses kartımı, ethernet kartımı okuttum. Wifiyi dediğim gibi çözdüm bağlanıyorum fakat bilgisayar tanımıyor.
(Fotoğraflardan bakınız.)

1. Ağ kısmında Wifiye dair hiçbir şey yok. İlk yüklediğimde vardı giremiyordum ama görüyordum 2. yüklemeden sonra her defasında silip yükledim ama tekrardan çıkmadı şu an göremiyorum bile.

2. Dark Nano USB adaptörüm düzgün çalışıyor fakat bilgisayar sanki tanımıyor.

3. Icloud - AppStore vb. sorunlar. AppStoreye aslında giriyordum daha sonra hesabımdan yanlışlıkla çıktım ve bir daha bilgisayar açmadı AppStoreyi. (Fotoğraflardan bakınız. AppStoreye girdiğimi ve çalıştığını biliyorum çünkü başarılı kurulum yaptıktan sonra Sierrayı 2 sefer oradan güncelledim.)

4. Son olarak sanırım uyku problemi. Uyut dediğimde bilgisayar yeniden başlatıyor.
Ayrıca Windowstaki gibi çalışmayan aksamları vs görebileceğimiz bir program var ise önerirseniz kurup tüm sorunlarımı görmek isterim. Benim şu an aklıma gelen bunlar biraz uzun oldu şimdiden zaman ayıran arkadaşlara teşekkürler.
Yardımlarınızı bekliyorum. @montezuma @Recep Baltaş @blackandyellow

5. Ses Açma/Kapama tuşların çalışıyordu fakat artık çalışmıyor nedenini anlamadım. Bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Şunu belirtmek isterim. Apple Hesabım iTuneste çalışmakta. Hesabımda problem yok.

Güncel: Pil sorununu çözdüm. DSDT vs gerek duymadan hallettim. Nasıl yaptığımı öğrenmek isteyenler REHBERLER klasöründe yeni bir konu açtım oradan bakabilir.

En başta onu denedim zaten bi çare olmadı.
Giriş yaparken aldığım hata :
Aygıtınız veya bilgisayarınız doğrulanamadı. Yardım için destek bölümü ile temasa geçin.

Fotoğraflarda da görebilirsiniz. USB wifi adaptörünü taktıktan sonramı oldu yoksa takılıyken girdim mi hatırlamıyorum. Ama DPCIManager'da usb adaptörün en1 yazan yerinde tik işareti yok. Ayrıca Donanımlardan baktığım zaman Usb adaptör Ethernet olarak gözüküyor ondan olabilir mi acaba?
@claus @Recep Baltaş

Son düzenleme:
Bende de Dark Nano USB adaptör var. Bir türlü tanıtamadım Sierra'ya. Hangi sürücüyü kullanıyorsunuz?link atarsanız çok sevinirim.

RT2870USBWİRELESS kext yazdığında bulursun. Aracı olarakta BearExtender kullanıyorum.

[Guide] Installation of USB Wireless Antenna (Chipset RT2870/RT3070) in Mac OS X 10.11.x (El Capitan hocam burayı türkçeye çevir eğer ingilizcen yoksa ben buradan yaptım adımları tek tek uygula emin ol gelicektir. @Dexter61
Hocam bir tek şu kısmı anlamayadım.
Deactivation of the SIP (System Integrity Protection) Kext Signing Protection
7) Restart your Mac on Recovery Mode
- Restart and hold “Command” + “R”
8) Open “Terminal”
- At “Utilities” menu
9) Type “csrutil - -without kext”
10) A success message should appear:
- “Successfully enable System Integrity Protection. Please restart the machine for the changes to take effect.”
10b) An error message may appear (it’s OK)
- “csrutil: requesting an unsupported configuration. This is likely to break in the future and leave your machine in a unknown state.”
11) If the message on item 10 appears you may RESTART you Mac

SIP'i devre dışı bırakmaktan bahsetmiş ama nasıl recovery modda başlatıcam orjinal mac için bahsetmiş sanırm.

Hocam o son dediğiniz SIP bölümünü uygulamadan deneyin muhtemelen çalıştıracaktır ben yapmadım çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…