Lenovo G510 Win 8.1'e mi dönmeliyim?

Makaleler
1
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Lenovo G510 laptop kullanıyorum,aldığımda win 8.1 idi ama pek hoşuma gitmediği için win7 ultimate yapmıştım. Şimdi işler daha da kötüye gitti diyebilirim. Acaba 8.1'e tekrar dönsem güncellemeler ile bilgisayar kendini toparlayabilir mi ? Şu an yaklaşık 1-1.2 dakika aralığında hazır hâle geliyor bilgisayar. Alalı 3 ay anca oldu,ilk aldığımda gayet hızlı bir şekilde kullanıma hazır hâle geliyordu. Yavaşlamasının sebebi win7 mi acaba ? Bu konuda yeterince bilgi sahibi değilim,bilen arkadaşlar yardım edebilirlerse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarına Windows 7 formatıyla beraber tüm sürücülerini yükleyip güncelledin mi? Yüklesen dahi Windows 8.1 ile Windows 7 nin arasında hız farkı var Windows 8.1 çok doğal olarak daha hızlı açılıp kapanır. Windows 7 de bu hızı yakalayamazsın bence Windows 8.1 e tekrar geri dön.

Ben windows 8.1 kullanıyorum HDD'de 32 SSD'de ise 8,5 saniyede hazır hala geliyor. Yavaşlamanın sebebi virüs vs. yoksa Windows 7'dir.

Windows 7 HDD bilmem ama SSD ile 10 saniye civarı açılıyor (ölçmedim yanlış ise affola).

SSD ile tüm işletim sistemleri hızlanır. Ayrıca UEFI ile PC daha hızlı açılacağından dolayı Windows 8.1'e geri dönmeli ve UEFI kurulum yapmalısınız. HDD sistemlerin derdine derman, UEFI kurulum yapmak.
@MF Son bir sorum daha olacak, ben bilgisayarı aldığım zaman win 8.1 kuruluydu. Şimdi ben win 8.1'e ücretsiz bir şekilde geçebilecek miyim yoksa yükseltirken belli bir ücret ödeyecek miyim ?

@MF 8.1'den 8'e geçmiyorum. Aksine win 7den win 8.1'e geçmek istiyorum. Bilgisayarın orijinalliğini bozdum kısacası.

Yardımcı olabilecek kimse yok mu bu konuda ?

Laptopu aldığım zaman windows 8.1 idi , yükseltme işleminde benden ücret talep eder mi acaba ? Kusura bakmayın biraz uğraştırıyorum ama bu konularda doğru ve detaylı bilgi alabileceğime inandığım ender forumlardan birisi burası da o yüzden bu kadar soruyorum. Yeniden teşekkür ederim alakanızdan dolayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…