P8600 1066 FSB hızı ile calışır ve RAM'ler aynı hıza eş değer olmalıdır, RAM yükseltirken bu tarz eski makinelarda RAM'in ön ve arka tarafında cipler olmasına dikkat edilir. (Max 8 GB RAM desteği var 4+4)
SSD alırken hızına pek önem vermeyin ve dram içeren bir model alın, çünkü sisteminiz SATA 2 hızında çalışıyor ve 300-350 MB hız sınırlarında kalacaksın.
P8600 içeren Thinkpad dizüstü bilgisayarı ilk olarak P9700 modeline yükselttim ve performans gözle görülür şekilde arttı( iki işlemci ile arasındaki farka şu an bakılırsa çok yakın gözükebilir ama bu işlemcilere 2009 yılında baktığımız zaman aradaki fark çok fazla)
Bulabilirseniz P9700 27W TDP tüketen en güçlü işlemcidir ve ısı performansa dönüşmez. Core 2 Duo T9900 t serisinin en güçlüsüdür ve 35W TDP ile çalışır.
Q9100 görürseniz güçüne aldanmayın, performans ısıya dönüşür ve termal kısmaya gider.
AliExpress üzerinde birçok sahte işlemci var ve sadece tahta parcası geliyor, satış oranı ve değerlendirmesi yüksek satıcılardan işlemci alın ya da hurda bilgisayarlardan bulabilirseniz elde edin.
Çöpe gitmek üzere olan bir cihazdan Core 2 Duo P9700 çıkardım, bazen şanslı gününüzdesinizdir.
Modlamış olduğum başka bir cihazdan görüntüler, cihazlar bana ait değil.
Eki Görüntüle 1634318
Eki Görüntüle 1634326