Başarılı Kurulum Lenovo G570 macOS Sierra

HDMI denedim şimdi gayet iyi çalışıyor sorunsuz

Güzel. Dediğim gibi sadece iki eksik var ikinci ekran kartını sürekli biostan girip kapatmak yerine dsdt ve ssdt yamalama ile devre dışı bırakma ve battery için aynı dsdt ye ekleme yapmak.

O da bende yok malesef

Güzel. Dediğim gibi sadece iki eksik var ikinci ekran kartını sürekli biostan girip kapatmak yerine dsdt ve ssdt yamalama ile devre dışı bırakma ve battery için aynı dsdt ye ekleme yapmak.

O da bende yok malesef
Bizim diger ekran kartını çalıştıran var

Dosya Ekleri

• IMG_0325.jpg
    66,3 KB · Görüntüleme: 161
Bizim diger ekran kartını çalıştıran var
Çalıştırması sorun değil kexti yüklersin cloverdan inject ati dersin inteli kaldırırsın ama sorun şu mac desteklemiyor mecbur İntelle devam ediyorsun çünkü fan çok hızlı dönüyor sistem ısındığı için aşırı ses yapıyor ve bataryayı bitiriyor malesef :-(

Arkadaşlar an itibariyle dosyaları güncelliyorum. İçerisinde arka ışık parlaklık ayarı için backlight kext, batarya için acpibattery kext, yeni plist ve bu plist ile sistemin iyileştirilmesi için yamalar var. Yamalar klasöründeki ssdt ve dsdt dosyalarını efi/clover/acpi/patched klasörüne atın ve içindeki config.plist dosyasını efi/clover/config.plist dosyasının yerine yapıştırın. Batarya ve parlaklık için klasör içindeki kext'lerini kurun ardından rebuild cache yaparak sistemi yeniden başlatın. Sonrasında batarya göstergeniz resimdeki gibi çalışıyor olacak. Parlaklık ayarı yapabiliyor olacaksınız. Sleep enabler kext ile de uyku uyanma sorunu ortadan kalkmış olacaktır. Bu kurulumda geriye sadece her seferinde bios üzerinden ikinci ekran kartını devre dışı bırakmadan yama ile yapılması kısmı kalmıştır. Bununla ilgili çözüme ulaşıldığında tekrar paylaşıyor olacağım. Güle güle kullanınız.

Lenovo g570 Dosyalar&Kextler(güncel).zip

adamım çok iyisin hemen deniyorum

sistemi baştan mı kuralım mevcut kextlerin üzerinemi kuracaz

sistemi baştan mı kuralım mevcut kextlerin üzerinemi kuracaz
çok iyi gayet iyi çalışıyorrr hatta klavyedeki FN HOME ve FN Insert kısayol tuşlarıyla ekran parlaklık ayarları değişiyor. çok sağol

Aynen değiştirmek yeterli işe yaradığına sevindim. İkinci ekran kartını da devre dışı bıraktık mı işlem tamam olacak.

Aynen değiştirmek yeterli işe yaradığına sevindim. İkinci ekran kartını da devre dışı bıraktık mı işlem tamam olacak.
bende öye bi problem yok gibi anlamadım biostan devre dışı bıraktım bi defa sıkıntı çıkarmıyor artık

bende öye bi problem yok gibi anlamadım biostan devre dışı bıraktım bi defa sıkıntı çıkarmıyor artık
Ben de öyle yapıyorum ama Windows için tekrar tekrar devreye alması sıkıntı oluyor Bir de dual boot bir türlü yapamadım her seferinde boot bölümünü değiştirip duruyorum

Ben de öyle yapıyorum ama Windows için tekrar tekrar devreye alması sıkıntı oluyor Bir de dual boot bir türlü yapamadım her seferinde boot bölümünü değiştirip duruyorum
ben artık tamamen windowsu kaldırdım hacintosh kullanıyorum sayende baya stabil oldu teşekürler

Hocam merhaba mac os güncelledim ama simdi açılmıyor sürekli reset atıyor sanirim sistem çöktü düzeltme şansımız varmı acaba...

Merhaba kardeşim bu güncellemelerin içerisinde neler vardı efi güncellemesini yapmamışsındır inşallah. Yapmadıysan kurulum usb'sini tak ve f12 den usbden boot et. Ederken de graphics injector menüsünde sadece inject edid seçeneğini aktif et yalnız ati'yi bir seferlik biostan devreye al büyük ihtimalle boot edecektir. Ardından da sonradan tekrardan bootloader kurulumunu yap. Yapmadan önce yamalarını ve plist dosyanı yedekle. Efi içindeki boot ve clover dosyalarını sil sanki hiç kurulmamış gibi olsun ardından bootloader kurulumunu yeniden yap ve yamalarını clover/acpi/patched içerisine plist dosyanı da diğer config ile değiştirmek için tekrardan içerisine yerleştir. Bootloader kurulumu ardından usb içindeki clover dosyasını efi içindeki clover ile değiştirdikten sonra tabi.

Not: Aklında bulunsun efi güncellemerini sakın yükleme. Çakışma yaşanıyor sağ ile tıklayıp güncellemeyi gizle demelisin. Bir daha karşına çıkmaz yeni bir sürümü çıkana kadar.

10.12.4 güncellemesini yapabildin mi kardeşm biraz sıkıntılı gibi çözemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…