Unibeast rehberini uzun süre bekledim ve bu sabah kurulumu tekrar ona göre yaptım. 1 haftadır aşamadığım "Still waiting for root device" hatasıyla karşılaştım. Son umut olarak bu konuyu açıyorum.
Sata ayarı AHCI
UEFI ayarıda legacy yaptım
Zaten BIOS'ta çok fazla ayar yok.
İlk başladığımda boot bile edemiyordum çok araştırma yaparak rehberlerinde katkılaryla biraz yol katettim.
Tek sorunum kuruluma geçemiyorum.
USB bellekten iatkos boot ekranına giriyorum.
-x komutuyla baslattığımda apple logosu geliyor aşağıda imleç dönüyor ve sonra küçük beyaz bi engel işareti geliyor.
-v komutuyla başlattığmda takıldığım yer ''still waiting for root device'' yazısı belli bi süre arayla ard arda çıkıyor ve kuruluma geçmiyor.kapatmak zorunda kalıyorum.
-v -x -f UseKernelCache cpus=1 npci=0x2000 vs. nerdeyse bütün kodları denedim sayılır.
Bir çok kişi bu hata ile karşılaşıp pes ediyor ben pes etmek istemedim. Recep Bey UNİBEAST rehberini beklememizi söylemişti. Tüm rehberlerini tekrar tekrar izledim okudum uygulmaya çalıştım. Bir sonuç alamadım. Google'de aratınca tonymacx86 sitesinde bu sorun çözülmüş ama full ingilizce olduğu için hiç birşey yapamadım.
Kurulum ekranına geçmiyor ki nvıdıa kapalı zaten -x -v UseKernelCache=No ile baslattım aynı şekil ''still waiting for root device'' yazısında kalıyor. Sürekli tekrarlıyor bu yazıyı.
-v ile kurulumu başlatın. Still waiting for root device hatası gelince USB'yi 2 defa çıkarıp takın, sistem kaldığı yerden dosyaları okumaya başlayacaktır. Birkaç kurulumda buna denk gelmiştim. Eğer bu şekilde olmazsa, myHack yöntemi ile usb hazırlayıp deneme yapabilirsiniz.